Αυτές είναι οι συνήθειες των ευγενικών ανθρώπων

Αυτές είναι οι συνήθειες των ευγενικών ανθρώπων

Οι αληθινά ευγενικοί άνθρωποι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ώρα να τους δώσεις σημασία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να καταστήσει έναν άνθρωπο ξεχωριστό μέσα στο πλήθος είναι αναμφίβολα η ευγένεια. Τόσο απλή, αλλά ταυτόχρονα τόσο σύνθετη έννοια. Δυστυχώς, στις ημέρες μας είναι τόσο δύσκολο να εντοπίσεις ανθρώπους με πηγαία ευγένεια, που όταν τους συναντάς σου φαντάζει περίεργο. «Μα καλά πόσο γλυκά μου μιλάει;», «Είναι θετικός σε όλα και πάντοτε μου μιλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», «Μήπως κάτι κρύβει;», «Μήπως κάτι περιμένει από εμένα και μου φέρεται τόσο ευγενικά;». Αυτές είναι μόνο μερικές σκέψεις που πιθανόν να έχεις κάνει όταν έχεις συναναστραφεί με έναν πολύ ευγενικό άτομο.

Αντί, λοιπόν, να κάνεις κακές σκέψεις και να απορείς με την σπάνια ευγένεια μερικών ανθρώπων, πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε μερικές από τις συνήθειές τους. Ίσως χρειαστεί να τις βάλεις κι εσύ στο πρόγραμμα:

#1: Χαμογελούν

Οι ευγενικοί άνθρωποι χαμογελούν αληθινά, πηγαία και συχνά. Σουηδική έρευνα απέδειξε πως οι άνθρωποι δύσκολα δε θα χαμογελάσουν πίσω όταν ένα άλλο άτομο τους χαμογελάσει. Είναι πολύ πιο δύσκολο να αντισταθείς στο χαμόγελο από το να επιστρέψεις ένα πίσω. 'Ενα απλό χαμόγελο αποτελεί μία καλή αρχή για επικοινωνία. Χαμογέλα περισσότερο. Μόνο καλό κάνει.
#2:  Έχουν μάθει να ακούν

Οι πραγματικά ευγενικοί άνθρωποι έχουν μάθει να ακούν τον συνομιλητή τους και να του δίνουν τη σημασία που του πρέπει. Δε χαζεύουν στο κινητό τους όταν τους μιλούν και δεν κάνουν απλώς νεύματα ή καταφατικά χαμόγελα. Συμμετέχουν στη συζήτηση κάνοντας ερωτήσεις και προσπαθούν να βοηθήσουν τον άλλον.

 #3:  Σκέφτονται πριν μιλήσουν

Τρίτο και βασικό χαρακτηριστικό των ευγενικών ανθρώπων είναι ότι σκέφτονται πριν μιλήσουν. Δε θα πουν ποτέ πράγματα που ξέρουν πως θα παρεξηγηθούν. Δε θα μιλήσουν εν βρασμώ, τότε που οι πιθανότητες να πουν κάτι με άσχημο τρόπο είναι αυξημένες. Πάντοτε παίρνουν το χρόνο τους και απαντούν αφού έχουν σκεφτεί.
#4: Δεν κατακρίνουν

Όποια σκέψη κι αν κάνουν για τον συνομιλητή τους, ακόμη κι αν διαφωνούν δεν πρόκειται να κατακρίνουν τον άλλον. Γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι καθόλου ευγενικό από μέρους τους κι έτσι προτιμούν να παραμένουν σιωπηλοί και να λένε τη γνώμη τους με όμορφο τρόπο, όταν κι αν τους ζητηθεί.
#5: Τους αρέσει να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άνετα μαζί τους

Οι ευγενικοί άνθρωποι πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο να σπάνε τον πάγο και να δημιουργούν φιλικό κλίμα. Ο τρόπος που μιλούν, ακόμη και το πώς προσεγγίζουν τους άλλους διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στις σχέσεις τους. Είναι αυτοί που θα κάνουν το βήμα όταν θα υπάρξει αμηχανία ή ένταση.

ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα