Τον αγαπάς πραγματικά ή είναι απλά εγωισμός; Τσέκαρε αν κάνεις αυτά τα 5 πράγματα

“Μα τον αγαπάω!” τσίριζε κλαίγοντας. Όλοι της οι φίλοι επέμεναν ότι απλά θίχτηκε ο εγωισμός της, ότι απλά έχει φάει κόλλημα, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι τον αγαπάει πραγματικά.

Αλήθεια, πως γίνεται να είσαι σίγουρη ότι αγαπάς; Πως ξεχωρίζεις ότι δεν σου παίζει παιχνίδια το μυαλό σου, ο εγωισμός σου;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δίνει τα πέντε χαρακτηριστικά που έχει εκείνος που αγαπάει. Τσέκαρε αν τα έχεις και βγάλε τα συμπεράσματά σου...


1. To πρώτο και βασικότερο είναι ότι αγαπώ πραγματικά όταν αγαπώ με ανιδιοτέλεια, δηλαδή αγαπώ για εκείνον και όχι για μένα. Το δικό του το καλό είναι πάνω από το δικό μου, η δική του ευτυχία είναι πάνω από τη δική μου. Αγαπώ πραγματικά όταν δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου, αλλά σκέφτομαι πρώτα από όλα εκείνον και μετά εμένα για να είμαστε και οι δύο μαζί καλά.


2. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε υποχωρήσεις έτσι ώστε να μην απομακρυνόμαστε, αλλά αντίθετα να ερχόμαστε πιο κοντά.


3. Επίσης, πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε αλλαγές γνωρίζοντας ότι αυτό θα ικανοποιούσε τον καλό μας και θα βοηθούσε τη σχέση μας. Αν είναι κόλλημα ή εγωισμός δεν πρόκειται να κάνεις ούτε υποχωρήσεις, ούτε αλλαγές.


4. Και το πόσο μπορούμε να συγχωρούμε. Αν αγαπάμε πραγματικά θα συγχωρέσουμε. Αν είναι από εγωισμό ή οτιδήποτε άλλο δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω.


5. Τέλος, το πόσο υπομονή και κατανόηση μπορούμε να δείξουμε. Μόνο η αληθινή αγάπη μπορεί να κάνει κάποιον να υπομένει και να κατανοεί. Οι εγωισμοί και οι δήθεν σχέσεις ούτε υπομένουν, ούτε κανανοούν. Είναι απαιτητικές, εγωιστικές, πιεστικές και αυστηρές.

tlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα