Πως να σταματήσετε τον καβγά με την σύντροφό σας λέγοντας μόνο μία λέξη

Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες μέσα σε μία σχέση είναι στο πρόγραμμα, αλλά ένας ειδικός αποκαλύπτει τον τρόπο για να λήξετε έναν καβγά πριν πείτε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα.

Σύμφωνα με τον Hal Runkel, μπορείτε να σταματήσετε την ένταση κάθε διαφωνίας λέγοντας μόνο μία λέξη: «Άουτς».

Ο Runkel αναφέρει ότι συχνά στους τσακωμούς χρησιμοποιούμε προσωπικές πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει εις βάρος του/της συντρόφου μας. Αν ο/η σύντροφός μας κάνει κάτι τέτοιο το ένστικτό μας μας λέει να ανταποδώσουμε και με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση γίνεται γρήγορα άσχημη.

«Όταν βρίσκεστε σε μία διαφωνία θα πείτε κάτι που θα πληγώσει τον άλλον, χρησιμοποιώντας προσωπικές πληροφορίες που έχετε ή έχουν εκείνοι για εσάς», είπε στο Business Insider.

Αν, όμως, πούμε κάτι του τύπου «άουτς» ή «ωχ, αυτό με πλήγωσε», αλλάζει εντελώς το κλίμα του διαλόγου.

«Αυτή η συζήτηση , που ήταν ένα γνωστό μονοπάτι, ένας καβγάς, είναι τώρα ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι γιατί ο ένας από εσάς επέλεξε να γίνει ευάλωτος», εξηγεί ο Runkel.

«Δεν είναι μία κίνηση για να διώξεις μακριά τον/την σύντροφό σου. Είναι ένα σημάδι καλωσορίσματος λέγοντας: Ξέρεις κάτι; Είμαι τόσο ανοιχτό/ή απέναντί σου που μπορείς πραγματικά να με πληγώσεις. Οπότε, τώρα μπορούμε μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον, ως δύο άνθρωποι που αγαπιούνται;»

 


huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα