Η επιστήμη ανακάλυψε πώς επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους

Μία νέα έρευνα κάνει update στο νόμο της φυσικής έλξης. Είναι λιγότερο ρομαντικό απ' ό,τι φαντάζεσαι.

Πιστεύεις πως όταν μιλάμε για έρωτα "όλα είναι στο μυαλό"; Μάλλον πρέπει να κοιτάξεις πιο βαθιά. Στο DNA, ας πούμε. Ο ιδανικός εραστής, ίσως και σύντροφος, ευρύτερα ο λόγος για τον οποίο ταιριάζουμε ερωτικά με κάποιους ενώ με άλλους όχι, εντοπίζεται στο γενετικό κώδικα τους καθενός μας.

Εσύ μπορείς να νομίζεις ότι ερωτεύτηκες τα αμυγδαλωτά του τα μάτια, το χιούμορ του το πνευματώδες, το coolness του χαρακτήρα του, αλλά οι επιστήμονες σε γειώνουν πολύ ωραία με τη διαπίστωση ότι οι άνθρωποι ταιριάζουν με βάση τα ανθρώπινα λευκοκυτταρικά αντίγονά τους. Μην πατήσεις "back", εξηγούμαι πάραυτα.

Τα αντίγονα ιστοσυμβατότητας (συνώνυμο του παραπάνω όρου) είναι μέρος του DNA μας και βοηθούν το ανοσοποιητικό μας στο να απομονώνει τους ιούς και βακτήρια από τα κύτταρά μας. Αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό το πολύ χρήσιμο αλλά μηδενικά sexy task, αφού είναι εξίσου επιδραστικά στο ζήτημα της ερωτικής έλξης. Οι ερευνητές αφού μελέτησαν το DNA 254 ζευγαριών διαπίστωσαν πως οι σύντροφοι με πολύ διαφορετικό σύμπλεγμα αντιγόνων έλκονταν περισσότερο μεταξύ τους. Είναι γονιδιακό το θέμα παιδιά.

Επίσης, αν έχεις διαπιστώσει πως ερωτεύεσαι με τη μύτη σου, η παραπάνω έρευνα θα συμφωνήσει μαζί σου, αφού ένα από τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν πως τα άτομα που τρελαίνονταν με τη μυρωδιά του συντρόφου τους είχαν εντελώς διαφορετικό σύμπλεγμα αντιγόνων από εκείνον. Η διαφορετικότητα είναι κίνητρο για να ενωθείς με κάποιον λοιπόν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γνωρίσεις μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, μη ρωτήσεις ζώδιο, ζήτα χαρτογράφηση γονιδιώματος. Ασισισισι.

ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα