Αυτές είναι οι τρεις εκφράσεις - βόμβες σε μία σχέση

Αν ξεπεράσουμε τα στερεότυπα που Χόλιγουντ, όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις, πολλώ δε μάλλον, οι ερωτικές απαιτούν πολλή δουλειά για να στηθούν και για να διατηρηθούν.
Μάλιστα, μια κλινική ψυχολόγος υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρία πράγματα που ποτές δεν πρέπει να πούμε όταν συζητάμε με τον/την σύντροφό μας, αν δεν θέλουμε να βάλουμε μπουρλότο στα θεμέλια της σχέσης.
Αυτές είναι οι τρεις εκφράσεις-«βόμβες» κατά την ψυχολόγο:
1. «Αν με αγαπούσες, θα…»: όχι μόνο είναι μια έκφραση-μανιπουλάρισμα του/της συντρόφου μας, μπορεί να οδηγήσει σε απάντηση-αδιέξοδο, όπως «κι εσύ αν με αγαπούσες, δεν θα…». Καλύτερο είναι να ζητήσουμε απλώς εξηγήσεις για τους λόγους που δεν γίνεται αυτό που θέλουμε.
2. «Γιατί δεν είμαστε όπως στην αρχή;»: η φράση αυτή δείχνει ανωριμότητα και αδυναμία κατανόησης ότι μια σχέση, όπως όλα τα ζωντανά πράγματα, αλλάζει κι εξελίσσεται μέσα στο χρόνο. Ουσιαστικά, κατηγορούμε τον/την σύντροφό μας για κάτι το αναπόφευκτο. Καλύτερα να δούμε τι είναι αυτό που μας λείπει σε σχέση με του παρελθόν και να επιδιώξουμε να το ξαναβρούμε μαζί.
3. «Κάνεις όπως η μάνα σου!»: υπάρχουν δεκάδες λόγοι γιατί η έκφραση αυτή είναι λάθος και μπορεί να καταστρέψει μια σχέση. Αντ’ αυτού, είναι καλύτερο να εξηγήσουμε τι μας ενοχλεί και γιατί.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα