Ωχ! Ένας άγγελος δίπλα σας

Κατευθύνεστε προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής σας. Εισέρχεστε στον μεγάλο χώρο υποδοχής και, όπως προχωράτε για την πλατφόρμα για να επιβιβαστείτε, παρατηρείτε στο πάτωμα του σταθμού μια επιγραφή στρογγυλού σχήματος, η οποία σας προτρέπει να σταθείτε επάνω της και να κοιτάξετε μπροστά σας. Χωρίς να είστε υποψιασμένοι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει, στέκεστε στο σημείο, κοιτάτε μπροστά, όπου εκεί βρίσκεται μια γιγαντοοθόνη που προβάλλει τον εαυτό σας και όλο τον περιβάλλοντα χώρο.

Ξαφνικά, εντός της οθόνης, «πέφτει» από τον ουρανό ακριβώς δίπλα σας... ένας πανέμορφος θηλυκός άγγελος (παρόλο που οι άγγελοι υποτίθεται ότι είναι άφυλοι / άνευ γένους, για προφανείς λόγους ο συγκεκριμένος είναι μια ελκυστική νεανική γυναικεία παρουσία). Εσείς μένετε άναυδος, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τον «εικονικό» άγγελο, σαν να βρισκόταν πραγματικά δίπλα σας - βέβαια η αλληλεπίδραση είναι ορατή στη γιγαντοοθόνη, καθώς είναι εικονική η παρουσία, όμως τα αποτελέσματα, όπως θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, είναι άκρως διασκεδαστικά για τους παρευρισκόμενους στον σιδηροδρομικό σταθμό Victoria του Λονδίνου, όπου στήθηκε αυτό το εγχείρημα «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality), όπως ονομάζεται η εν λόγω τεχνική.

Η τεχνολογία, όταν χρησιμοποιείται με κέφι και μεράκι - έστω και για διαφημιστικούς σκοπούς (εν προκειμένω προώθηση γνωστού αντρικού αποσμητικού) - μπορεί να διασκεδάσει και να δώσει μια ευχάριστη νότα στον ασφυκτικά φρενήρη ρυθμό του δυτικού τρόπου ζωής των μεγαλουπόλεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα