Γιατί καφενείο σερβίρει καφέ που κοστίζει 800 ευρώ – Τι ιδιαίτερο έχει

Θα ξόδευες αυτό το ποσό για να δοκιμάσεις τον «αρχαιότερο» καφέ στον κόσμο;
Στην Οσάκα της Ιαπωνίας υπάρχει το Münch, ένα μικρό καφενείο το οποίο σερβίρει καφέ 22 ετών. Ωστόσο, για να τον απολαύσει κανείς θα πρέπει να δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 800 ευρώ για ένα φλιτζάνι!

Πώς προέκυψε όμως αυτός ο παλιός – ίσως ο παλιότερος – καφές στον κόσμο;   

Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch, χρησιμοποιούσε έναν τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του.

Κάποια στιγμή ωστόσο ανακάλυψε ότι είχε ξεχάσει μια ποσότητα καφέ στο ψυγείο για πάνω από μισό χρόνο και επειδή δεν ήθελε να σερβίρει τον ξεχασμένο καφέ στους πελάτες αποφάσισε να τον δοκιμάσει ο ίδιος. 

Διαπίστωσε, λοιπόν, με μεγάλη του έκπληξη ότι ο καφές ήταν ακόμα πιο ωραίος από αυτόν που διατηρούσε για λίγες μέρες στο ψυγείο μιας και είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Τότε ο Kanji Tanaka αποφάσισε να αρχίσει να σερβίρει στους πελάτες καφέ που διατηρούσε για πολύ καιρό στο ψυγείο, φτάνοντας σήμερα να έχει εξελίξει την τεχνική αλλά και να έχει μεγαλώσει τις ποσότητες ποσότητες που διατηρεί. Ο καφές σήμερα φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια και φτάνει μέχρι και τα 22 χρόνια σε ηλικία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα