Ψαράς επέζησε πάνω σε σημαδούρα για δυο μέρες - Είχε πέσει από το σκάφος του

Ψαράς επέζησε πάνω σε σημαδούρα για δυο μέρες - Είχε πέσει από το σκάφος του

Ένας αγνοούμενος ψαράς, ο οποίος είχε πέσει από το σκάφος του στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, επέζησε καθώς βρήκε και προσκολλήθηκε σε μια σημαδούρα. Ο 43χρονος Ντέιβιντ Σοάρες, διασώθηκε από έναν φίλο του επίσης ψαρά δύο ημέρες αφότου το σκάφος του βρέθηκε παρασυρόμενο στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως είπε ο άτυχος ψαράς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έπεσε από το αλιευτικό του και κολύμπησε για τέσσερις ώρες πριν συναντήσει τη σημαδούρα, την οποία κατάφερε να σκαρφαλώσει. Ο Σοάρες είχε ξεκινήσει μόνος του από την παραλία Atafona στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Ρίο ντε Τζανέιρο στις 25 Δεκεμβρίου για να ψαρέψει, όταν γλίστρησε από τη βάρκα. Είπε στον ιστότοπο ειδήσεων G1 της Βραζιλίας: «για μένα τα πρώτα 10 λεπτά ήταν τα πιο δύσκολα γιατί ήθελα να επιστρέψω στο σκάφος με κάθε κόστος», αλλά το ρεύμα ήταν πολύ δυνατό και δεν μπορούσε να το φτάσει.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στη βάρκα του, έβγαλε το πουκάμισο και το παντελόνι του καθώς τον βάραιναν και άφησε τον εαυτό του να παρασυρθεί. «Το νερό ήταν κυματιστό και φυσούσε… έτσι αποφάσισα να αφήσω τον εαυτό μου να με παρασύρει το ρεύμα για να χρησιμοποιώ λιγότερη ενέργεια», είπε.

Μετά από τέσσερις ώρες, έφτασε σε μια σημαδούρα και ανέβηκε. «Νόμιζα ότι θα πέθαινα από το κρύο πριν φτάσει οποιαδήποτε βοήθεια», θυμάται. Χρειάστηκαν δύο μέρες για να τον εντοπίσει ένας από τους συναδέλφους του ψαράδες που είχαν ξεκινήσει να τον αναζητήσουν αφού η οικογένειά του σήμανε συναγερμό.

Ο διασώστης του στο δρόμο της επιστροφής, είπε πως ο Σοάρες ήταν ευδιάθετος, χαμογελούσε και αστειευόταν. Αργότερα ο ψαράς είπε στον δημοσιογράφο ότι συγκινήθηκε πολύ όταν είδε την αντίδραση όσων τον βρήκαν: «Όλοι έκλαιγαν».

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα