Γιάννης Μπουτάρης: Συμμετέχει σε video clip και γυρίζει παράνομο τσιγάρο

Γιάννης Μπουτάρης: Συμμετέχει σε video clip και γυρίζει παράνομο τσιγάρο

Ακόμη και όσοι χαρακτηρίζοντας τον «αιρετικό» και «αντικονφορμιστή» δικαιολογούν πολλά στον Γιάννη Μπουτάρη, θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν την επιλογή του να εμφανιστεί ως διακομιστής… μπάφου σε βίντεο κλιπ.

Κοινώς να συμμετέχει στο «γύρισμα τσιγάρου» για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Μαλαγουζια και μπάφους μέσα στις βίλες», με την αισθητική τόσο των στίχων όσο και του βίντεο να τίθεται στην κρίση του καθενός.

Σοκαριστήκαμε που είδαμε άτομα να καπνίζουν χασίς ή πέσαμε από τα σύννεφα που αυτά συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία; Τίποτα από τα δύο, θα ήταν μεγάλη υποκρισία.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης, μπορεί να «νομιμοποιεί» τέτοια φαινόμενα. Ούτε προκαλείς συζήτηση, πόσω μάλλον συμμετέχεις ουσιαστικά στον προβληματισμό και στο διάλογο για το αν πρέπει ή όχι να νομιμοποιηθεί η χρήση κάνναβης με τέτοιους αστείους τρόπους.

Πολύ περισσότερο που ο Γιάννης Μπουτάρης έχει τοποθετήθεί για αυτό το ζήτημα και είναι αρνητικός. Και ακριβώς εδώ προκύπτει το σοβαρό παράπτωμα ασυνέπειας λόγων και έργων.

Όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλυψε (ΣΚΑΙ) πως έδινε στην σύζυγό του, η οποία πέθανε από καρκίνο, «χασίσι» όπως είπε χαρακτηριστικά, για να της απαλύνει τους πόνους δήλωνε αντίθετος με τη νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση, αποκαλώντας «χαζομάρες αυτά που λένε για γλάστρες στα μπαλκόνια».

«Το λέω εν ψυχρώ και δημόσια, η γυναίκα μου είχε καρκίνο, πέθανε από καρκίνο. Όταν είχε διάφορους πόνους, εγώ έψαχνα να βρω χασίς, της έδινα χασίς, με ιατρική συμβουλή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν το έκανε για να θεραπεύσει τον καρκίνο αλλά για να απαλύνει τους πόνους της συζύγου του.

Είχε δε σπεύσει να διευκρινίσει ότι άλλο πράγμα η χρήση και άλλο πράγμα η χρήση με ιατρική συνταγή, για φαρμακευτικούς λόγους. «Ο γιατρός δεν μου είπε πήγαινε στον μπακάλη να βρεις χασίς, αλλά μου είπε ότι είναι μία μορφή παυσίπονου που μπορεί να απαλύνει την κατάσταση» έλεγε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σχετικά με την νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση δήλωσε πάντως αντίθετος. «Αυτά είναι χαζομάρες, να έχεις λίγο στο μπαλκόνι σου. Πού να ξέρω αν το έχεις για θεραπευτικούς σκοπούς ή για να ντουμανιάζεις;», έλεγε τότε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 
Τα πειστήρια

Η «Μαλαγουζιά», είναι η γνωστή ποικιλία λευκού κρασιού. Ο Μπουτάρης εμφανίζεται να ξεναγεί τον Ricta και τον Dj Silence στο κτήμα του στους πρόποδες του όρους Βέρμιο. Οι τρεις τους περπατούν στους χώρους του οινοποιείου, ενώ στη συνέχεια ένα «τσιγάρο γυρίζει» στο τραπέζι που κάθονται, ενώ ακούγονται οι στίχοι «Μαλαγουζια και μπάφους μέσα στις βίλες»! Ο Μπουτάρης δεν φαίνεται να βάζει το τσιγάρο στο στόμα του, ωστόσο το παραδίδει στον επόμενο.  

Τι δήλωσε ο ίδιος για τη συμμετοχή του στο βίντεο κλιπ
«Ήρθαν εδώ τα παιδιά, ξεναγήθηκαν, το ευχαριστήθηκαν και εκείνοι και εγώ» δήλωσε στο ThessToday.gr ο Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε την πρόσκληση με μεγάλη χαρά.

«Ο ράπερ είναι φίλος με έναν από τους εγγονούς μου, με ρώτησε αν μπορούν να κάνουν το γύρισμα στο κτήμα και εγώ φυσικά δέχτηκα με μεγάλη χαρά, ακόμη και να συμμετάσχω κι εγώ», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.