Ιαπωνία: Μπήκαν κατά λάθος 338.000 ευρώ στον λογαριασμό του και εκείνος τα έχασε όλα στον τζόγο

Ιαπωνία: Μπήκαν κατά λάθος 338.000 ευρώ στον λογαριασμό του και εκείνος τα έχασε όλα στον τζόγο

Την τύχη του δεν πίστευε ένας άνδρας στην Ιαπωνία, που είδε μία ημέρα να έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του 338.000 ευρώ. Ο άνδρας δεν αναρωτήθηκε πως έφτασαν στα χέρια του αυτά τα χρήματα και τα ξόδεψε όλα.

Στις 8 Απριλίου ο άνδρας είδε να πιστώνεται στον λογαριασμό του το ποσό των 46,3 εκ. γεν (338.000 ευρώ) έπειτα από λάθος τοπικών αξιωματούχων που ήταν αρμόδιοι για το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε 463 νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα που είχαν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Στις 11 Μαΐου οι αρχές της Αμπού ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν νομικά εναντίον του 24χρονου μετά την άρνησή του να επιστρέψει τα χρήματα.

Ο ίδιος άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι θα επιστρέψει «σιγά σιγά» τα χρήματα στις αρχές καθώς τα έχει ήδη σπαταλήσει. «Λυπάμαι πραγματικά που τα έχω σπαταλήσει όλα», δήλωσε ο 24χρονος που ζει στην πόλη Αμπού στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο πελάτης του έχασε όλα τα χρήματα στον διαδικτυακό τζόγο.

Σύμφωνα με τη δημαρχία της Άμπου, αξιωματούχοι του δήμου συνοδευόμενοι από τη μητέρα του νεαρού τον επισκέφθηκαν ακόμη και στην εργασία του προκειμένου να τον πείσουν να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά μάταια.

Ο δήμαρχος της Άμπου, ο Νοριχίκο Χανάντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «χάρηκε ειλικρινά» από την αλλαγή στάσης του άνδρα, αλλά δεν πρόκειται να αποσύρει την αγωγή εναντίον του. «Ελπίζω ότι θα πει την αλήθεια στο δικαστήριο», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε «ταπεινά συγνώμη» από τους δημότες του για το λάθος, τονίζοντας ότι το γραφείο του «θα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει πίσω αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό». Εξάλλου έχουν ήδη καταβληθεί τα χρήματα στα νοικοκυριά που τα δικαιούνταν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα