Ιδιοφυΐα 2 ετών με IQ 146: Μετράει ως το 100, ξέρει δύο γλώσσες και μπήκε στο Mensa

Ένα κοριτσάκι φαινόμενο μόλις δυο ετών κατάφερε να γίνει το νεότερο μέλος της αμερικανικής Mensa.
 
Την λένε Κέισι Κουέστ είναι μόλις δυο ετών και ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Πρόκειται για παιδί-θαύμα αφού το IQ του φτάνει στο 146 και έχει γίνει το νεότερο μέλος της αμερικανικής Mensa.

Η Κέισι άρχισε να μαθαίνει να διαβάζει όταν ήταν 1,5 έτους, μιλάει ισπανικά και μπορεί να αναγνωρίσει και τις 50 αμερικανικές πολιτείες στον χάρτη, όπως δήλωσε η μητέρα της στο κανάλι KTTV. Μάλιστα, παρατήρησε πολύ νωρίς τις ικανότητες του παιδιού της και αγωνίστηκε πολύ για να βρει έναν παιδικό σταθμό που θα μπορούσε να καλλιεργήσει το ταλέντο της.

«Αρχίσαμε να προσέχουμε ότι η μνήμη της ήταν πραγματικά καλή. Μάθαινε πολύ γρήγορα και την ενδιέφερε πολύ να μαθαίνει. Στους 17, 18 μήνες αναγνώριζε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα», είπε η μητέρα.

Η μικρή μπορεί επίσης να μετρήσει μέχρι το 100, ξέρει τη νοηματική και μπορεί να αναγνωρίσει τα στοιχεία στον περιοδικό πίνακα από τα σύμβολά τους, σύμφωνα με την ίδια.

Ο μέσος Αμερικανός έχει IQ 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της κοινότητας της Mensa πρέπει να πετύχει σκορ τουλάχιστον 132 στο IQ τεστ Stanford–Binetare, το οποίο θεωρείται πως καταφέρνει το 2% του γενικού πληθυσμού.

Η μητέρα πάντως, τόνισε ότι θέλει να εξασφαλίσει ότι η κόρη της θα έχει μια παιδική ηλικία και ότι δεν θα την αναγκάσει να κάνει οτιδήποτε. «Πηγαίνουμε με τον ρυθμό της και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι παιδί για όσο μπορεί να είναι.

Στο τέλος της ημέρας, είναι στο στάδιο του νηπίου. Οπότε σε μεγάλο βαθμό είναι ένα φυσιολογικό 2χρονο παιδί με το οποίο κάνουμε διαπραγματεύσεις, έχουμε νευράκια, τα έχουμε όλα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα