Οικογένεια αρκούδων μπήκαν σε κτήμα στο Μέτσοβο και έκαναν πάρτι

Ήταν σίγουρα το πιο παράξενο πάρτι που στήθηκε!

Χωρίς η οικογένεια των άγριων ζώων να ενοχλείται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα καθώς το κτήμα βρίσκεται πλησίον κεντρικού δρόμου, χωρίς επίσης να ενοχλείται από την ανθρώπινη παρουσία σε μικρή απόσταση, απόλαυσε τα κεράσια και άλλα φρούτα και στο τέλος μπήκε στην αποθήκη όπου απόλαυσε το κρασί και το τσίπουρο!

Όπως αναφέρει το epirus Post, από το πέρασμά της έμειναν σπασμένες κερασιές, κατεστραμμένοι κήποι, ανάστατη η αποθήκη αλλά και ένα βίντεο με τα αρκουδάκια να απολαμβάνουν την βόλτα τους στη φύση του Μετσόβου!

Ανθρωποι και αρκούδες

Με τις αρκούδες συμβιώνουν εδώ και καιρό οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου.

Η καθημερινότητα των κατοίκων έχει αναστατωθεί αφού αναγκάζονται να συνυπάρξουν με τις αρκούδες.

Οι αρκούδες έχουν απασχολήσει τους κατοίκους της περιοχής τους τελευταίους μήνες.

Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν συχνά πυκνά αρκούδες να περιφέρονται ακόμη και σε σημεία με κόσμο, ενώ δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που διασχίζοντας την Εγνατία Οδό έχουν απαθανατίσει στιγμιότυπα με αρκούδες.

Όπως λένε οι κάτοικοι η συμβίωση με τις αρκούδες τείνει να γίνει συνήθεια, ωστόσο ο φόβος υπάρχει καθώς αυτή την εποχή ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη κι ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί. Οι κάτοικοι έχουν απευθύνει αιτήματα προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης, καθώς όπως λένε πρόκειται για μία «συμβίωση» που κρύβει πολλούς κινδύνους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα