Σε ποιες χώρες μπαίνεις φυλακή αν δε φοράς μάσκα

Μπορεί στην Ελλάδα και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η μάσκα να είναι προαιρετική για τους πολίτες σε πολλές περιπτώσεις, δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλο τον κόσμο, όπου η ποινή φτάνει μέχρι και τη φυλακή.

Έτσι, σε άλλες χώρες και συγκεκριμένα στο Κουβέιτ και το Κατάρ ανακοινώθηκε ότι θα οδηγούν στη φυλακή τους πολίτες ή θα τους επιβάλλουν πρόστιμα ύψους χιλιάδων δολαρίων σε περίπτωση που δεν φορούν μάσκα.

Ο υπουργός Υγείας του Κουβέιτ γνωστοποίησε ότι οποιοσδήποτε συλληφθεί να μην φοράει μάσκα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 3 μηνών, την ώρα που η τηλεόραση του Κατάρ μετέδωσε πως η μέγιστη ποινή εκεί θα μπορούσε να ανέρχεται σε κάθειρξη τριών ετών.

Στο Κουβέιτ, το μέγιστο πρόστιμο ανέρχεται σε 5000 δηνάρια (16.200 δολάρια) και στο Κατάρ 200.000 ριγιάλ (55.000 δολάρια).

Τα έξι κράτη του Κόλπου έχουν καταγράψει συνολικά περισσότερα από 137.400 κρούσματα και 639 θανάτους από τον ιό.

Η Σαουδική Αραβία, με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει τον μεγαλύτερο απολογισμό με περισσότερα από 54.700 κρούσματα και 312 θανάτους.

Το Κατάρ έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό σε κρούσματα, άνω των 32.600 κρουσμάτων και 15 θανάτους, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τη νόσο COVID-19 με 220 νεκρούς.

Μετρούν πάνω από 23.350 κρούσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα