Ημέρες κορονοϊού: Δίνουν εξετάσεις σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάνουν λειτουργίες σε πάρκινγκ

Ημέρες κορονοϊού: Δίνουν εξετάσεις σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάνουν λειτουργίες σε πάρκινγκ

Οι υποψήφιοι για μια εργασία έδωσαν γραπτές εξετάσεις στο γήπεδο της πόλης Ανσάν τηρώντας ευλαβικά το social distancing, ενώ στη Σεούλ παρακολούθησαν εκκλησιαστική λειτουργία μέσα από τα αυτοκίνητά τους

Στην εποχή του κορονοϊού η καθημερινότητα των ανθρώπων άλλαξε ριζικά καθώς τίποτα δεν θυμίζει το χθες. Ακόμη και τα απλά πράγματα, όπως μια χειραψία, αποτελούν πλέον μια ανάμνηση από το παρελθόν. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα με τον πλανήτη να βρίσκεται σε lockdown, οι άνθρωποι ήδη αναζητούν (και βρίσκουν) λύσεις προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει ο επικίνδυνος ιός.

Για παράδειγμα στη Νότια Κορέα προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στην κανονικότητα, έστω και με νέους πρωτότυπους τρόπους που μέχρι πρότινος έμοιαζαν αδιανόητοι και αχρείαστοι. Τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη Ανσάν, δεκάδες υποψήφιοι έδωσαν γραπτές εξετάσεις για να προσληφθούν σε εργασία. Ωστόσο οι εξετάσεις δεν έγιναν σε κλειστές αίθουσες, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, αλλά σε ένα ανοιχτό ποδοσφαιρικό γήπεδο!



Φορώντας μάσκες, τηρώντας το social distancing με θρησκευτική ευλάβεια και με τα θρανία τους να απέχουν περίπου δύο μέτρα, περισσότεροι από 100 εξεταζόμενοι συναθροίστηκαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης δείχνοντας ενδεχομένως τον δρόμο και στον υπόλοιπο κόσμο για το πώς μπορεί (ή πρέπει, μέχρι νεωτέρας) να δίνονται οι εξετάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι και οι κοντινές αποστάσεις. Γιατί όχι λοιπόν να μην συμβεί αυτό και στα μέρη μας το προσεχές διάστημα;


Drive-in λειτουργία

Στην Νότια Κορέα άλλωστε, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δόθηκε ανάλογη πρωτότυπη λύση και στο ζήτημα των εκκλησιαστικών λειτουργιών. Σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ της Σεούλ οι πιστοί κατέφτασαν με τα οχήματά τους και παρακολούθησαν μια drive-in λειτουργία προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα