Επικίνδυνη η θεωρία συνωμοσίας που συνδέει το 5G με τον κορωνοϊό

Επικίνδυνη η θεωρία συνωμοσίας που συνδέει το 5G με τον κορωνοϊό

Η θεωρία συνωμοσίας που συνδέει το δίκτυο τηλεπικοινωνιών 5G με την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι επικίνδυνη, ψεύτικη είδηση και εντελώς ανυπόστατη, ανέφερε δια στόματος υπουργού της, η κυβέρνηση της Βρετανίας το Σάββατο.  

Η θεωρία αυτή η οποία κυκλοφορεί χωρίς καμία τεκμηρίωση, εντάθηκε στη Βρετανία, αλλά έχει αναφερθεί και από χρήστες του διαδικτύου σε πολλές ακόμη χώρες.   Όταν ζητήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιαστεί η θεωρία για το πώς το 5G θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εξάπλωση της νόσου, ο υπουργός Michael Gove δήλωσε: «Αυτό είναι απλώς ανοησίες και επικίνδυνες ανοησίες».  

Κάποιες κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν βανδαλιστεί τις τελευταίες ημέρες και προσωπικό σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών έχει δεχθεί φραστικές επιθέσεις.   Μια εμπρηστική επίθεση σε εγκατάσταση με κεραίες στο Μπέρμιγχαμ που ανήκει στην BT, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Παρείχε υπηρεσίες 2G, 3G και 4G σε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά δεν είχε δυνατότητα 5G, ανέφερε η εταιρεία.  

Ο ιατρικός διευθυντής Υγείας Stephen Powis, δήλωσε οργισμένος ότι η ιδέα της συνωμοσίας 5G ήταν ψεύτικη και χωρίς επιστημονική υπόσταση. «Η ιστορία με το 5G είναι εντελώς σκουπίδια, είναι ανοησία, είναι το χειρότερο είδος fake news», ανέφερε ο Powis. «Η πραγματικότητα είναι ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως κρίσιμα για όλους μας».  

«Αυτά είναι και τα τηλεφωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους υγειονομικούς λειτουργούς μας και είμαι απόλυτα εξοργισμένος και απογοητευμένος που οι άνθρωποι στρέφονται ενάντια στην ίδια την υποδομή που πρέπει να χρησιμοποιούμε σε αυτή την κατάσταση υγείας», δήλωσε ο Powis .  

Μια ομάδα από φορείς κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου - συμπεριλαμβανομένων των EE, O2, Vodafone και Three - δήλωσε ότι γνώριζε τις ψεύτικες φήμες που συνδέουν το 5G με την πανδημία και ότι το προσωπικό των τηλεπικοινωνιών απειλήθηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα