Σκουλήκι ζούσε και έτρωγε τον εγκέφαλο του επί 15 χρόνια. Το έπαθε από την υπερβολική κατανάλωση σαλιγκαριών

Σκουλήκι ζούσε και έτρωγε τον εγκέφαλο του επί 15 χρόνια. Το έπαθε από την υπερβολική κατανάλωση σαλιγκαριών

Ένα σκουλήκι - παράσιτο που το μήκος του αγγίζει τις 5 ίντσες ζει στον εγκέφαλο ενός εργάτη από την Κίνα και τρέφεται από αυτόν, τα τελευταία 15 χρόνια. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Γουανγκζού της επαρχίας Γουανγκτονγκ, η παρασιτική μόλυνση προήλθε λόγω του εθισμού του ανθρώπου να τρώει συνέχεια σαλιγκάρια.

Έναν χρόνο αργότερα από τη στιγμή που άρχισε να τρώει καθημερινά σαλιγκάρια ο εργάτης με το όνομα Γουάνγκ, άρχισε να κάνει συχνά εμετούς ενώ το αριστερό του χέρι μούδιαζε όπως και το αριστερό του πόδι.

Την πρώτη φορά που πήγε στο νοσοκομείο το 2007 οι γιατροί διέγνωσαν κακοήθη όγκο και ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες.

Η κατάσταση του δεν βελτιωνόταν αλλά ούτε και χειροτέρευε και τα χρόνια περνούσαν μέχρι που κάποιος γιατρός ύστερα από μια μαγνητική εγκεφάλου διαπίστωσε πως ο κ. Γουάνγκ δεν έχει όγκο αλλά κάποιο παράσιτο μέσα στον εγκέφαλο του.

Ο άνδρας μπήκε στο χειρουργείο και ύστερα από μια επέμβαση 2 ωρών οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν την ταινία (το παράσιτο) από το κεφάλι του.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε πάθει «σπαργάνωση» από τα σαλιγκάρια. Η σπαργάνωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης μολυσμένου νερού ή κατανάλωσης ζώου-ξενιστή του παρασίτου, όπως βατράχι ή φίδι. Πλήττει συνήθως τον εγκέφαλο ή τα μάτια.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα