Πήγε στο νοσοκομείο με ένα καρφί 8 εκατοστών καρφωμένο στο κρανίο του

Οι γιατροί στο 354 στρατιωτικό νοσοκομείο στο Ανόι του Βιετνάμ έμειναν έκπληκτοι με εκείνο που αντίκρισαν. Ένας 60χρονος κύριος είχε παρουσιαστεί στα «επείγοντα» και ζητούσε τη βοήθεια τους.

Είχε καρφωμένο στο κρανίο του ένα καρφί 8 εκατοστών. Εξείχε μόνο η κεφαλή του καρδιού και όλο το υπόλοιπο βρισκόταν μέσα στο κεφάλι του. Ο ίδιος δεν θυμόταν πως το έπαθε. Απλά ζαλιζόταν λίγο και για αυτό πήγε στο νοσοκομείο.

Αμέσως τον ανέλαβε ο γιατρός Λι Χόανγκ και η ομάδα του και προσπαθούσαν να καταλάβουν όχι μόνο πως καρφώθηκαν 8 εκατοστά μέσα στο κρανίο του κυρίου Βου Βαν Το, αλλά και πως εκείνος ζούσε ακόμη σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.

Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι το κεφαλάκι του καρφιού που εξείχε, δεν ήταν σφηνωμένο βαθιά, όμως όταν του έκαναν ακτινογραφία και αργότερα μαγνητική, είδαν ότι το καρφί είναι σφηνωμένο πραγματικά βαθιά.

«Ήταν λες και κάποιος το είχε καρφώσει με σφυρί» λέει ο γιατρός Λι, «αλλά ο ασθενής δεν θυμόταν το παραμικρό. Και να σκεφτείτε ότι δεν το έπαθε τώρα, αλλά ζει τουλάχιστον 48 ώρες με το καρφί στο κρανίο του, πριν έρθει στο νοσοκομείο»

Ο κύριος Βου Βαν Το μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και ύστερα από πολύωρη επέμβαση οι γιατροί κατάφεραν επιτυχώς να αφαιρέσουν το καρφί. Ακόμη δεν θυμάται να πει πως το έπαθε ή ποιος του το κάρφωσε.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα