Σπάνια περίπτωση! Το έμβρυο μεγαλώνει κολλημένο στην σπλήνα

Ασύλληπτη ιατρική περίπτωση αναφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με πρωταγωνίστρια μία λίγων εβδομάδων έγκυο, η οποία μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ΠΑΓΝΗ, όταν ο γυναικολόγος της όντως βέβαιος για την εγκυμοσύνη της, βάσει των εξετάσεών της, δεν μπορούσε να βρει πού βρίσκεται το έμβρυο!

Η 32χρονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ πριν από δύο μέρες εσπευσμένα, έχοντας στη διάθεσή της τη «β –χοριακή» εξέταση, με την οποία αποδεικνυόταν πως είναι μερικών εβδομάδων έγκυος, ενώ τις τελευταίες δέκα εβδομάδες βρίσκεται σε αμηνόρροια.

Ο γιατρός της όμως, δεν μπορούσε να βρει το έμβρυο με τον υπέρηχο. Το κύημα δεν ήταν στη μήτρα, αλλά ούτε στις σάλπιγγες, τις ωοθήκες ή έξω από τη μήτρα (εξωμήτριο).

Με χρονική καθυστέρηση και εμφανώς έντρομος, κατέφυγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ζητώντας βοήθεια από τους συναδέλφους – γιατρούς, οι οποίοι επίσης έπαθαν σοκ, αφού ούτε σε δικό τους έλεγχο εντοπίστηκε το κύημα.

Επεμβατικοί ακτινολόγοι αποφάσισαν να κάνουν μαγνητική στην εγκυμονούσα, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει και τότε ανακάλυψαν ότι το κύημα βρίσκεται κολλημένα και μεγαλώνει κανονικά πάνω στον σπλήνα της.

«Ίσως είναι λιγότερο από 10 οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία , με αυτό το εύρημα κύησης. Δηλαδή το κύημα, το έμβρυο να είναι κολλημένο πάνω στον σπλήνα. Κανείς από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ δεν μπορεί να εξηγήσει την διαδρομή που έκανε την ώρα της γονιμοποίησης και έφτασε μέχρι την σπλήνα» ανέφερε στο ekriti.gr  γιατρός γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ.

«Οι επεμβατικοί ακτινολόγοι αποφάσισαν να εμβολίσουν τον αγγειακό κλάδο της τροφοδοσίας του σπλήνα, ώστε το κύημα να πεθάνει από μόνο του γιατί δεν θα τρέφεται. Καταλαβαίνεται ότι μια τέτοια εγκυμοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει. Αν αυτή η κίνηση δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε θα προχωρήσουμε σε σπληνεκτομή (αφαίρεση της σπλήνας) ,και η έγκυος θα φύγει από εδώ με ένα όργανο λιγότερο» επισημαίνει.

«Η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια, όπως αυτό που ζούμε όλοι τώρα. Η υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη. Οι εξετάσεις της δείχνουν ότι είναι σε αμηνόρροια 10 εβδομάδες και η β-χοριακή έγκυος μερικών εβδομάδων» ολοκληρώνει.

Να σημειωθεί ότι η 32χρονη γυναίκα έχει μείνει έγκυος ξανά, φυσιολογικά και έχει κάνει δύο παιδιά με καισαρικές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα