Μοναδικό ψωμί που μοιάζει με… καρπούζι!

Ψωμί ή καρπούζι; Καρπούζι ή ψωμί; Ένα έδεσμα που συνδυάζει δύο διαφορετικές εικόνες, γεύσεις και υφές. Αυτήν του καρπουζιού στο χρώμα και την όψη και αυτή του ψωμιού στη γεύση! Δεν είναι παράξενο πλέον οι αρτοποιοί και οι σεφ στον κόσμο να εμπνέονται από τον κόσμο των φρούτων και των λαχανικών και να δίνουν στις δημιουργίες τους παρόμοια όψη. Αυτό κάνουν και στο αρτοποιείο του Jimmy στο Jiahosi της Ταϊβάν. Δημιουργούν μοναδικά ψωμιά που μοιάζουν με καρπούζια.

Είτε πρόκειται για κλασική φραντζόλα είτε για ψωμί του τοστ. Ο επισκέπτης βλέπει μπροστά του ένα τετράγωνο καρπούζι, με πράσινο εξωτερικό περίβλημα. Μόλις το ψωμί κοπεί στο εσωτερικό του βλέπουμε μια ροζ αφρώδη σάρκα και σταφίδες εν είδει κουκουτσιών. Συνήθως οι αρτοποιοί χρησιμοποιούν πράσινο τσάι για να χρωματίσουν το εξωτερικό του ψωμιού και φράουλες για το εσωτερικό ενώ από εκεί και πέρα αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη για να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση του καρπουζιού!

Μάλιστα η τάση αυτή του ψωμιού - καρπουζιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές συνταγές -σας παραθέτουμε μια- για να φτιάξετε και σεις το δικό σας ψωμό-καρπούζι...



 

perierga

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα