Το μαθηματικό πρόβλημα που προκάλεσε σύγχυση στο Διαδίκτυο

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να λύσουμε τις ασκήσεις μαθηματικών που καλούμασταν να λύσουμε στο σχολείο, ακόμα και στις μικρότερες τάξεις (και μάλιστα μπορούσαμε να το κάνουμε).

Σε αυτό το πλαίσιο, αίσθηση προκάλεσε στο Ίντερνετ ένα πρόβλημα/ μαθηματική άσκηση/ σπαζοκεφαλιά που υποτίθεται προοριζόταν για επτάχρονους μαθητές, προερχόμενο από τη Σιγκαπούρη, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και προκαλεί...πονοκεφάλους (ή εξασκεί τομείς του εγκεφάλου που είχαν μείνει «αγύμναστοι» εδώ και πολλά χρόνια, όπως το δει κανείς!).

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τους τέσσερις αριθμούς που πρέπει να μπουν στα κενά.

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Straits Times, το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε σε τοπικά φόρουμ τη Δευτέρα και σύντομα κυκλοφόρησε ευρέως μέσω των social media. Ένας χρήστης ισχυρίστηκε πως προερχόταν από τεστ της 1ης Δημοτικού, αλλά το υπουργείο Παιδείας της Σιγκαπούρης, ερωτηθέν σχετικά από το Mashable, δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει.

Όπως σημειώνουν το Mashable και οι Straits Times, η σπαζοκεφαλιά μοιάζει με μία που είχε εμφανιστεί στο μαθηματικό blog του Gordon Burgin (διαφέρει ένας αριθμός- 2 αντί για 20).

Σύμφωνα με τον Burgin, o τρόπος επίλυσης του «Petite Circle» έχει ως εξής: Στο κάθε τεταρτημόριο του κύκλου, το άθροισμα των αριθμών στους μικρούς κύκλους δίνει τον αριθμό που βρίσκεται ανάμεσά στους.

Οπότε, από εκεί και πέρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:

 

 

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα