Απίστευτο: Περιστέρια έφτιαξαν φωλιά από σύριγγες τοξικομανών

Την επίμαχη φωτογραφία ανάρτησε στο διαδίκτυο η αστυνομία του Καναδά, προκειμένου να δείξει την θλιβερή πραγματικότητα της κρίσης των οπιούχων

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία, που ανάρτησε η αστυνομία του Καναδά και η οποία δείχνει χρησιμοποιημένες σύριγγες τοξικομανών να έχουν μετατραπεί σε φωλιά περιστεριών.

Η επιθεωρήτρια της αστυνομίας του Βανκούβερ Μισέλ Ντέιβι ανέβασε την εν λόγω εικόνα στα social media, με στόχο να κινητοποιήσει τους πάντες για την εξάπλωση των ναρκωτικών στην πόλη. Όπως τονίζει, αντικατοπτρίζει "την θλιβερή πραγματικότητα της κρίσης των οπιούχων" στην πόλη ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ψεύτικη φωτογραφία. Αρκετοί πάντως αμφισβητούν την γνησιότητά της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα National Post ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, Λουκ-Αλέν Ζιραλντό είναι βέβαιο ότι η εικόνα δεν δείχνει μια πραγματική φωλιά περιστεριού, καθώς περιέχει πολλά αυγά. Τα περιστέρια, σημειώνει, συνήθως γεννούν μόνο δύο κάθε φορά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι από την εν λόγω φωλιά λείπει το παχύ στρώμα περιττωμάτων, το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως τα πουλιά για να διατηρούν ζεστά τα αυγά. Οι φωλιές των περιστεριών "είναι πάντα φτιαγμένες σε επίπεδη επιφάνεια".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαριόν Σατελέν, μεταδιδακτορική συνεργάτης στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, η οποία ειδικεύεται στην αστικοποίηση της άγριας ζωής.

"Απ΄όσο γνωρίζω τα περιστέρια δεν χρησιμοποιούν ανθρώπινα απόβλητα για να χτίσουν τη φωλιά τους", επεσήμανε στην National Post, τονίζοντας και αυτή ότι είναι πολύ περίεργο να υπάρχουν περισσότερα από δύο φωλιά σε μια φωλιά.

Ερωτηθείς από τον Independent για το θέμα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βανκούβερ Ράντι Φίντσαμ απάντησε: "Η φωτογραφία είναι αυθεντική, την τράβηξε αξιωματικός του τμήματος του Βανκούβερ. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα για την δημιουργία της φωλιάς, πριν φτάσει η αστυνομία αλλά δεν είμαι ορνιθολόγος. Τα περιστέρια πέταξαν από το παράθυρο όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο".

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα