Σε τι χρησιμεύει το παράξενο δερμάτινο αξεσουάρ στο σακίδιό σας;

Αν ρίξετε μια ματιά στα σακίδια ώμου που κυκλοφορούν γύρω μας τα τελευταία χρόνια, θα παρατηρήσετε πως τα περισσότερα από αυτά -τουλάχιστον όσα είναι πιο επαγγελματικά- μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο. Ένα δερμάτινο σήμα με τη μορφή ρόμβου που βρίσκεται ραμμένο σε κάποιο κεντρικό σημείο τους, το οποίο μάλιστα διαθέτει δύο κάθετες, παράλληλες εγκοπές.

Αυτό το παράξενο αξεσουάρ δεν είναι ούτε το σήμα της μάρκας της τσάντας (παρότι πολλοί το έχουν συνδέσει με τη Herschel, επειδή το τοποθετεί σε όλα τα σακίδιά της), ούτε ένα άχρηστο διακοσμητικό. Για την ακρίβεια, έχει μια άκρως πρακτική λειτουργία.

Ονομάζεται lash tab και ο ιδιοκτήτης του σακιδίου μπορεί να περάσει ένα σχοινί ανάμεσα από τις δύο εγκοπές και να κρεμάσει οτιδήποτε θέλει από εκεί, κάτι πολύ χρηστικό αν πρέπει να μεταφέρεις πράγματα που δε χωράνε μέσα στην τσάντα.

Το εν λόγω αξεσουάρ χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από αναρριχητές και πεζοπόρους, είναι όμως εξίσου χρήσιμο για το γυμναστήριο ή τις βόλτες με το ποδήλατο.

Ο Jamie Cormack, συν-ιδρυτής της Herschel, είχε πει στο Today πως, αρχικά, το δερμάτινο αυτό αξεσουάρ είχε σχεδιαστεί «για τη μεταφορά τσεκουριών πάγου». Πλέον, αποτελεί όχι μόνο ένα φόρο τιμής σε εκείνες τις παλιές αλπικές τσάντες των αναρριχητών, αλλά και ένα πολύτιμο βοηθό για οποιονδήποτε αποζητά πρακτικότητα και άνεση από το σακίδιό του.

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα