Αυτός είναι ο πρώτος καφές που δεν είναι… καφέ

Αν λατρεύετε τον νερό αλλά και τον καφέ, αλλά σαν κουράζει πολύ το γεγονός ότι σας τα φέρνουν σε δυο διαφορετικά ποτήρια, τότε τα αδέρφια από την Σλοβακία βρήκαν την λύση. Φτιάξανε τον πρώτο καφέ που δεν είναι καφέ, αλλά διάφανος. Τον ονόμασαν «Clr Cff» δηλαδή Clear Coffee (δεν καταλάβαμε γιατί δεν το έγραψαν όλο και έβαλαν σαν ετικέτα αυτόν τον γλωσσοδέτη) και μοιάζει περισσότερο με νερό. Αλλά είναι καφές!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρα(;) ένας εμφιαλωμένος καφές ο οποίος πίνεται αποκλειστικά κρύος, ενώ μπορείς να τον προσθέσεις σε κάποιο κοκτέιλ. Κυκλοφορεί ελεύθερος στο Λονδίνο και σύντομα θα μετακομίσει και στο Καναδά.

Η ιδέα τους ήρθε όσο ζούσαν στο Λονδίνο. Και εκεί ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρεία τους. Στο site της εταιρείας αναφέρουν πως παρασκευάζεται από κόκκους καφέ Arabica και αρκετό νερό, ενώ ο τρόπος κατασκευής του είναι μυστικός και όπως λένε περήφανα «χρησιμοποιείται για πρώτη φορά». Δεν περιέχει χημικά αλλά ούτε και γλυκαντικές ουσίες.

«Ήμασταν γεροί καφεπότες. Όπως πολλοί άλλοι, παλεύαμε με τους λεκέδες που δημιουργούσε στα δόντια ο καφές. Δεν υπήρχε κάτι στην αγορά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή», εξηγούν οι αδελφοί Nagy στο Evening Standard.

Τα πειράματα διήρκησαν 3 μήνες και το αποτέλεσμα είναι ένας καφές διάφανος που έχει ίδια γεύση με τους καφέδες που πίνουμε σε μια καφετέρια. Κάθε φιάλη έχει 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από τον κανονικό καφέ. Θα θέλαμε οπωσδήποτε να τον δοκιμάσουμε.

 

e-daily

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα