Μυστήριο με απαγωγές γάτων στη Βιρτζίνια που επιστρέφουν ξυρισμένες

Η αστυνομία και οι κάτοικοι στο Γουέινσμπορο στην Βιρτζίνα προσπαθούν να λύσουν το εξής μυστήριο: Κάποιος απαγάγει κατοικίδιες γάτες και τις επιστρέφει με τις κοιλιές τους ξυρισμένες.

Από τον Δεκέμβριο, τουλάχιστον επτά γάτες εμφανίστηκαν ξαφνικά στα σπίτια τους με την κοιλιά, την βουβωνική χώρα και τα πόδια τους ξυρισμένα, όπως ανέφερε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουέινσμπορο, Κέλι Ουόκερ.

«Το ξύρισμα φαίνεται να είναι σχεδόν χειρουργικό», τόνισε ο Ουόκερ.

Οι γάτες δεν έχουν υποστεί κανένα κακό, αλλά «φαίνονται κάπως τρομαγμένες» μετά τις περίεργες απαγωγές τους, συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Τα περιστατικά ήρθαν στην προσοχή της αστυνομίας όταν ένας ιδιοκτήτης μιας γάτας αφισοκόλλησε φυλλάδια για να προτρέψει τους κατοίκους να αναφέρουν στις αρχές την ύποπτη δραστηριότητα.

«Ξυρίζοντας γάτες;;» υπογράμμιζε το πόστερ στο Γουέινσμπορο, μια πόλη 21.000 κατοίκων, περίπου 225χλμ νοτιοδυτικά της Ουάσιγκτον.

«Αρκετές γάτες της γειτονιάς έχουν απαχθή και το κάτω μέρος των κοιλιών τους και η περιοχή των γεννητικών τους οργάνων είναι ξυρισμένο. Είναι πολύ ενοχλητικό για τις γάτες και τους ιδιοκτήτες τους», ανέφερε το φυλλάδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ουόκερ επισήμανε ότι οι γάτες φορούσαν κολάρο, ήταν καθαρές και περιποιημένες, δεν ήταν αδέσποτες ή άγριες, παρόλο που ζούσαν σε εξωτερικό χώρο. Καμία τους δεν ήταν στειρωμένη πριν την απαγωγή τους.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε πέντε γάτες – μερικές εκ των οποίων ξυρίστηκαν δύο φορές – που προέρχονταν από ένα σπίτι και σε δύο άλλες από μια άλλη οικεία, οι οποίες επέστρεψαν σχεδόν άτριχες πριν τρεις εβδομάδες.

«Πιθανώς, η καλύτερη λύση είναι όποιος το κάνει αυτό, να το σταματήσει», είπε ο Ουόκερ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα