Μωρό τρομοκράτης κρατήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο

Κι όμως συνέβη! Μωρό τριών μηνών «κρατήθηκε» στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, επειδή ο παππούς του το δήλωσε κατά λάθος τρομοκράτη.

Ο 62χρονος Πολ Κένιον ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με την οικογένειά του στη Φλόριντα και για το λόγο αυτό συμπλήρωνε το ειδικό έντυπο «ESTA» που απαιτούν οι αμερικανικές αρχές από όλους όσους μπαίνουν στις ΗΠΑ.

Στο έντυπο αυτό, κι ενώ το συμπλήρωνε για λογαριασμό του μωρού, ο παππούς «τσέκαρε» το κουτάκι του «ναι» στην ερώτηση «είστε τρομοκράτης;», με αποτέλεσμα να μπουν οικογενειακώς σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου.

Οι υπεύθυνοι κάλεσαν όλη την οικογένεια στην πρεσβεία για να δώσει εξηγήσεις και «κράτησαν» το μωρό, αρνούμενοι να επιτρέψουν την είσοδό του στη χώρα.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να χάσει το μωρό με τους γονείς του την πτήση και να αναγκαστούν να πληρώσουν καινούρια αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν αργότερα.

Αστειευόμενος ο γκαφατζής παππούς δήλωσε στην Telegraph: «Το μωρό μας ήταν πολύ καλό καθ’ όλη τη διάρκεια της "ανάκρισης". Σκέφτηκα να του φορέσουμε πορτοκαλί φόρμα για να τον πάμε εκεί (σσ όπως φορούν οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ) αλλά τελικά είπαμε καλύτερα να το αποφύγουμε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα