Το Νοέμβριο το μεγαλύτερο Supermoon των τελευταίων 70 ετών

Το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα, καθώς η Σελήνη θα πλησιάσει θεαματικά τη Γη. Τελευταία φορά, που η Σελήνη βρέθηκε τόσο κοντά στη Γη ήταν τον Ιανουάριο του 1948.

Τη 14η Νοεμβρίου, η Σελήνη θα εμφανιστεί μέχρι και 14% μεγαλύτερη και το 30% φωτεινότερη από το μέσο όρο μιας Πανσελήνου. Η επόμενη φορά που η Σελήνη θα βρεθεί και πάλι τόσο κοντά στη Γη θα είναι την 25η Νοεμβρίου του 2034.

Μπορεί τα «Supermoons» να μην είναι και τόσο ασυνήθιστα, καθώς ένα ακόμη φαινόμενο είχε σημειωθεί στις 16 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους ενώ άλλο ένα θα σημειωθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, «Η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος του 2016, αλλά για την ώρα και η πιο κοντινή του 21ου αιώνα», λέει η NASA. «Η πανσέληνος δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στη Γη μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2034», αναφέρουν οι επιστήμονες.

Αν δείτε τη Σελήνη όταν θα είναι ψηλά και δεν υπάρχουν κτίρια ή κάτι, που να εμποδίζει το οπτικό σας πεδίο, τότε ίσως με δυσκολία θα αντιληφθείτε το πόσο μεγαλύτερη είναι. Aν, ωστόσο, το σημείο παρατήρησης που θα επιλέξετε σας κάνει να τη βλέπετε κοντά στη γραμμή του ορίζοντα, τότε το θέαμα θα είναι μαγευτικό και θα καταλάβετε σίγουρα το πόσο μεγάλη είναι σε σχέση με άλλες φορές.

 

perierga

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα