Γιώργος Αλκαίος: «Πείνασα εκείνο το καλοκαίρι – Έβγαζα τον μήνα με 16 κεφτεδάκια και ένα πακέτο μακαρόνια»

Γιώργος Αλκαίος: «Πείνασα εκείνο το καλοκαίρι – Έβγαζα τον μήνα με 16 κεφτεδάκια και ένα πακέτο μακαρόνια»

Ο Γιώργος Αλκαίος ήταν καλεσμένος στο «Καλύτερα αργά» και μεταξύ άλλων είπε για τις δύσκολες στιγμές στη ζωή του.

«Ψωνίστηκα μόλις ακούστηκε το πρώτο άλμπουμ, το πρώτο καλοκαίρι. Είπα θα κάνω συναυλίες! Ο κανένας… Με ένα άλμπουμ! Δεν ήταν η ώρα ακόμα. Έπρεπε να πάω με κάποιον. Πού να πάω με ένα τραγούδι; Ήταν αστείο. Πείνασα εκείνο το καλοκαίρι. Έβγαζα τον μήνα με 16 κεφτεδάκια και ένα πακέτο μακαρόνια και καφέ το πρωί. Αλλά, άρχοντας! Μετά ήρθε η πρόταση να πάω στο Τούνελ σε ένα δυνατό σχήμα» σημείωσε ο τραγουδιστής. 

«Έκανα 8 μήνες διατροφή για να βγω στην Eurovision»
«Όταν βλέπω τον εαυτό μου στην Eurovision είναι… άλλος. Εγώ ξεκίνησα το πάντρεμα του έθνικ με το λαϊκό. Έκανα 8 μήνες διατροφή και γυμναστική για να είναι η εικόνα σωστή στη σκηνή της Eurovision με τους χορευτές. Τότε διαλέξαμε γραμμωμένους χορευτές και έπρεπε να φτάσω λίγο κοντά! Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση, με ενδιαφέρει η υγεία. Έκανα τις εξετάσεις μου και πρέπει να χάσω κιλά. Μέχρι τον Οκτώβρη θα το φέρω στα ίσα του. Τρώω γλυκά, από τον παππού, κληρονομικό. Η ζημιά έγινε στο νησί. Δεν παίζεται ο χειμώνας στο νησί. Κάθονται όλοι στα εστιατόριά τους και κάνουν τα καλύτερα που έρχονται πάνω σου. Της Eurovision το αποτέλεσμα άρχισε να δοκιμάζει τα πιάτα της Μήλου.

Βγήκαμε την ίδια χρονιά με τον Σάκη. Κάναμε ολόκληρο συμβούλιο αν θα βγω με ανοιχτό το πουκάμισο. Βγήκα καλυμμένος. Ήξερα από το σχολείο ότι είχα γκελ. Στην αρχή ήταν πολύ ωραίο. Έχω έναν ηθικό κώδικα πολύ συγκεκριμένο που δεν θέλω να περνάει τα όρια. Το ευχαριστήθηκα το σεξαπίλ» ανέφερε ο Γιώργος Αλκαίος.

 
«Στα 18 μου πέρασα από καταχρήσεις, το ισορρόπησα με τη μία, δεν μου άρεσα. Κανέναν χρόνο το πολύ. Έπρεπε να το κάνω για να ξέρω. Δεν μου άρεσε. Η νύχτα είναι μια χαρά για ένα παιδί που γίνεται διάσημο πολύ νωρίς αν είναι προσεκτικό και εύστροφο. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να μπλέξω με τη νύχτα και τραγούδια. Πίστευε ότι επειδή είμαι πολύ του αθλητισμού και με είχε πάρει ο Παναθηναϊκός ότι θα πάω προς τα εκεί. Εγώ όμως γρατζουνούσα την κιθάρα και το έβλεπε ότι έρχεται η κατάρα! Ενώ είχα την εσωστρέφεια, δεν την έδειχνα, προσπαθούσα να την καλύψω με την πλάκα μου» σημείωσε ο Γιώργος Αλκαίος. 

Μιλώντας για τη μητέρα του, που την ξαναγνώρισε μεγάλος είπε: «Είναι μια ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου μέχρι τα 40 μου και το έλυσα εκεί, αν έκανε καλά ο πατέρας μου που με πήρε από την Αμερική. Δεν πρέπει να αναρωτιέσαι. Το παρελθόν έχει γίνει, ο μόνος λόγος να ανατρέξεις είναι για να δεις τα λάθη σου. Τα παιδικά χρόνια ήταν δύσκολα γιατί τότε δεν υπήρχαν χωρισμένοι γονείς. Ήμουν το μόνο παιδί στο σχολείο. Τώρα θα ήταν άνετο, τότε δεν ήταν. Όταν ερχόταν η γιαγιά μου να με πάρει από το σχολείο έβλεπαν μια μεγάλη κυρία που δεν μπορούσε να είναι η μαμά μου. Τα παιδιά μου έκαναν bullying.

Eίχα παράπονο από τη μαμά μου και της το είπα όταν την είδα. Το ρεζουμέ ήταν ότι δύο άνθρωποι δεν τα βρήκαν, ήταν ένα παιδί που τυραννήθηκε λίγο. Μετά τη γνωριμία μας στα 16 μου, κρατήσαμε λίγο επαφή, μετά έφυγα από το σπίτι με τη βοήθεια της γιαγιάς. Κάποια χρόνια δεν επικοινωνήσαμε και μετά έγινα γνωστός. Την πρώτη 5ετία που έγινα γνωστός ήρθαν οι συναυλίες στην Αμερική και η μητέρα μου δεν ήξερε ποιος είμαι. Την πήρα τηλέφωνο και της έκλεισα εισιτήρια για τη Βοστόνη και ήρθε με τον άντρα της και τα τρία της παιδιά. Η ελληνική παροικία της Βοστόνης ήξερε όλη μου την κατάσταση. Με το που καταλαβαίνουν ότι είναι εκεί η μητέρα μου σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και κλαίγανε. Εκεί γνώρισα και τα αδέλφια μου. Η μητέρα μου είχε τρία παιδιά και δεν μπορούσα να μπω εγώ στη ζωή της, δεν γινόταν να το κάνω αυτό, γιατί θα είχαν αμφιβολίες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα