Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο για τέσσερις βιασμούς

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο για τέσσερις βιασμούς

«Μάχη» αναμένεται να δοθεί το πρωί της Παρασκευής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει αναβολή, επικαλούμενος τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει αυτή την περίοδο, ενώ η άλλη πλευρά – σύμφωνα με πληροφορίες –  θα επιμείνει να ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία, επικαλούμενη τον σεβασμό στα φερόμενα ως θύματα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη από τις Φυλακές Τρίπολης στις Φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να μπορέσει σήμερα να παραστεί στην έναρξη της δίκης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο συνήγορος του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας, είπε πως την Παρασκευή, αμέσως μετά την έναρξη της δίκης, θα ζητήσει τη διακοπή της, αναφέροντας πως «Σε διπλανές αίθουσες, κάνω πολύ σοβαρά δικαστήρια – είναι η δίκη του “ψευτογιατρού”, στην οποία θα υπάρχει εξέταση του πραγματογνώμονα, η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ξεκινάει τη Δευτέρα η δίκη Τοπαλούδη και στον Άρειο Πάγο είναι η υπόθεση της “μαύρης χήρας” από την Κοιλάδα Αργολίδας».

«Ήδη σήμερα έχω κάνει επιστολή, την οποία έχω καταθέσει στο δικαστήριο και μέχρι το μεσημέρι θα έχω ενημερώσει και τους δικηγόρους των αντιδίκων. Αυτό γίνεται την προηγούμενη ημέρα συνήθως, εγώ το κάνω καθημερινά έτσι», είπε ο κ. Κούγιας, απαντώντας στα πυρά συνηγόρων των μηνυτών, που εξέφραζαν την έκπληξή τους για όσα έλεγε δημοσίως ο ποινικολόγος, αλλά δεν τους είχε ενημερώσει επισήμως.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Εγώ θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Αύριο το πρωί, η πρόεδρος του δικαστηρίου θα αποφασίσει τι θα γίνει. Λόγω κορονοϊού έχει αναβληθεί σωρεία υποθέσεων. Ενδεικτικά, αύριο, μαζί με τη δίκη του κ. Λιγνάδη, στο πινάκιο είναι άλλες τρεις υποθέσεις, χθες σε άλλο πινάκιο ήταν έξι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα