Κώστας Νικούλι: Η απόφαση να κρατήσει το όνομά του, η καταγωγή και ο Σασμός

Κώστας Νικούλι: Η απόφαση να κρατήσει το όνομά του, η καταγωγή και ο Σασμός

Ήθελα να κρατήσω το όνομά μου για να θυμάμαι. Δεν άλλαξε κάτι και στην Αλβανία ξένος είμαι....

Είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Νικούλι ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Ελένη το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Πέτρος του Σασμού μίλησε για τη ζωή του στην Ελλάδα, για την καταγωγή του από την Αλβανία και τη βράβευσή του για ρόλο στον κινηματογράφο.

Δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω πάντα, πήγε το σώμα του από μόνο του. Ένιωθα ασφάλεια. Ήταν ένας νέος κόσμος για να γνωρίσει και να μπεις σε διαφορετικές καταστάσεις. Ένιωθα ότι εκεί ανήκω. Μετά ήρθαν οι επιτυχίες. Δεν ήξερα καν τι σημαίνει πρωτοεμφανιζόμενος. Κρατάω το ταξίδι που έκανα με αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικά νιώθω ευγνώμων αλλά το ότι έχω την άνεση να μιλήσω με αυτούς τους ανθρώπους και να επικοινωνούμε σαν να μην πέρασε μια μέρα, αυτό θεωρώ δώρο. Έτσι κρίνω και την επόμενη δουλειά, από τη χημεία. Είχα πάρει την απόφαση ότι θα δώσω πανελλήνιες και θα μπω σε σχολή θεατρικών σπουδών. Αν δεν προχωρούσε νομίζω θα παρέμενα σε αυτόν τον τομέα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καταγωγή του και στην απόφασή του να μην αλλάξει το όνομά του. «Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ. Ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να πάω στην Αλβανία, είναι γιατί ναι μεν νιώθω οικεία εκεί, αλλά ο τόπος μου είναι η Ελλάδα. Θα μου ήταν δύσκολο να φύγω και να κάνω κάτι νέο σε μια άλλη χώρα και να πω στη διαδικασία του μετανάστη ξανά. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου Νικούλι και είναι λίγο αστείο θα έλεγε το τι σε ορίζει και τι σε κάνει Έλληνα ή όχι.

Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, πρώτη μου γλώσσα είναι τα ελληνικά, γιατί κάποιος να ορίσει και να μου πει, “δεν είσαι Έλληνας”. Ήθελα να κρατήσω το όνομά μου για να θυμάμαι. Δεν άλλαξε κάτι και στην Αλβανία ξένος είμαι. Ο ξένος θα είναι για πάντα ξένος και αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό. Εγώ με την επιλογή μου να κρατήσω το επώνυμό μου θέλω να πω ότι είμαι όποιος θέλω και από τη στιγμή που και η Ελλάδα με έχει αναγνωρίσει ως Έλληνα, θέλω να έχω το επώνυμό μου»». 

Στα επεισόδια «Σασμού» οι τηλεθεατές δακρύζουν με το χαμό του και εκείνος εξομολογείται το πλήθος μηνυμάτων που λαμβάνει από τον κόσμο: «Σπαράζει η καρδιά μου. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι σπαρακτικά. Όταν βλέπω τα επεισόδια και τις ερμηνείες των άλλων ηθοποιών ανατριχιάζω και νιώθω άσχημα που έκανα κάτι τέτοιο. Καλύτερος τρόπος για να φύγει αυτός ο χαρακτήρας δεν μπορούσε να υπάρχει, είναι ένδοξος. Τελειώνει με τον πιο όμορφο τρόπο και βλέπώ την αγάπη του κόσμο. Μόνο χαρά μου δίνει αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα