Νένα Μεντή: Η τηλεόραση είναι κάτι αποτρόπαιο για μένα. Έχουμε αποβλακωθεί

Νένα Μεντή: Η τηλεόραση είναι κάτι αποτρόπαιο για μένα. Έχουμε αποβλακωθεί

Η τηλεόραση είναι κάτι αποτρόπαιο για εμένα. Έχει επικρατήσει αυτό το ριάλιτι που μας προσβάλλει πάρα πολύ και δεν παίρνουμε πρέφα ότι συμβαίνει αυτό. Έχουμε αποβλακωθεί. Τα μισά είναι απαράδεκτα...

Οι νέοι έχουν πατήσει τη φλούδα της τεχνολογίας και τσουλάνε στο χάος. Έχουν απομονωθεί και βλέπω ανθρώπους νέους, μεσήλικες έφηβους να ανεβοκατεβάζουν αυτό το πράγμα. Τρελαίνομαι.

Μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η γνωστή ηθοποιός Νένα Μεντή στην εκπομπή του Mega Ελένη, όπου μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και την τηλεόραση.

Η γνωστή ηθοποιός δεν μάσησε τα λόγια της για την τηλεόραση: «Η τηλεόραση είναι κάτι αποτρόπαιο για εμένα. Έχει επικρατήσει αυτό το ριάλιτι που μας προσβάλλει πάρα πολύ και δεν παίρνουμε πρέφα ότι συμβαίνει αυτό. Έχουμε αποβλακωθεί. Τα μισά είναι απαράδεκτα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Όπως ανέφερε την τηλεόραση δεν την πετάει, αλλά εκείνο που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι το θέατρο, γιατί ο θεατής σε βλέπει ζωντανό επί σκηνής και ο ηθοποιός έχει τη δυνατότητα να του μεταφέρει συναισθήματα.

«Οι νέοι έχουν πατήσει τη φλούδα της τεχνολογίας και τσουλάνε στο χάος. Έχουν απομονωθεί και βλέπω ανθρώπους νέους, μεσήλικες έφηβους να ανεβοκατεβάζουν αυτό το πράγμα. Τρελαίνομαι. Έχω πάει σε ένα ζευγάρι σε μαγαζί και τους είπα “παιδιά, δεν θα πείτε καμία κουβέντα;”» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την παράσταση που πρωταγωνιστεί η Νένα Μεντή δήλωσε: «Η Μαρίκα Κοτοπούλη ήταν μία σπάνια, τολμηρή και ελεύθερη γυναίκα που έκανε ότι ήθελε και όχι της επιβάλανε. Για εμένα αυτό είναι ευτυχία στον άνθρωπο, να κάνει αυτό που θέλει χωρίς φραγμούς».

«Ο ηθοποιός στο θέατρο σπάνια έχει επιλογή, του τα ”βάζουν” τα πράγματα. 15 χρόνια τώρα περνάω μία περίοδο στη ζωή μου πιο τυχερή και αυτόνομη, μπορώ να επιλέγω» πρόσθεσε.

 Η Νένα Μεντή θα ήθελε πολύ, όπως αποκάλυψε, να κάνει παρέα με τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι, ενώ η ίδια είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα του θεάτρου, όπως την Κατίνα Παξινού και την Έλλη Λαμπέτη. «Οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούσαν ολόκληρους κόσμους μαζί τους», δήλωσε.

«Εγώ γουστάρω φίλους, κρασάκι, χαρτιά… Δεν παίζω πια, γιατί πέθαναν οι μισοί, οι άλλοι μισοί δεν έχουν λεφτά» υπογράμμισε.

Ο άνθρωπος που την κάνει να λιώνει πραγματικά όπως αποκάλυψε είναι ο εγγονός της και του έχει τρελή αδυναμία. «Μπορεί ο εγγονός μου να κοιτάει τη γιαγιά του και να παίρνει κάτι; Να του περάσω μία αξία;», αναρωτήθηκε.