Άλεκ Μπάλντουιν- Στο μικροσκόπιο νέες καταγγελίες για την ασφάλεια στην ταινία

Άλεκ Μπάλντουιν- Στο μικροσκόπιο νέες καταγγελίες για την ασφάλεια στην ταινία

Χαοτική κατάσταση επικρατούσε στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν και ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί μια τραγωδία όπως ο θανάσιμος τραυματισμός της διευθύντριας φωτογραφίας από το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός. Μέλη του συνεργείου καταγγέλλουν ότι ακόμα δυο φορές είχε εκπυρσοκροτήσει από λάθος πιστόλι, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά τα περιστατικά δεν ερευνήθηκαν.
Εικόνα αποδιοργάνωσης και χάους φαίνεται πως επικρατούσε στην παραγωγή του γουέστερν, όπου ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε με περίστροφο τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούσα.

Οι ευθύνες για το γεγονός ότι το όπλο είχε πραγματικές σφαίρες βαρύνουν τη 24χρονη και μάλλον άπειρη αρμόδια για την ασφάλεια οπλισμού Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ. Όμως ένα άλλο στέλεχος, που επέβλεπε τα γυρίσματα, η Μάμι Μίτσελ στο δραματικό τηλεφώνημα της στην άμεση δράση ακούγεται να κατηγορεί άλλο μέλος του συνεργείου.

Ανησυχίες για την ασφάλεια των όπλων φαίνεται πως υπήρχαν από τις πρώτες μέρες των γυρισμάτων. Ήταν τόσο έντονες που ένας από τους τεχνικούς έστειλε γραπτό μήνυμα στον προϊστάμενο του κάνοντας λόγο για «άκρως επισφαλείς συνθήκες».

Λίγες μέρες πριν την τραγωδία είχε εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος, δυο φορές, το όπλο που κρατούσε ένας κασκαντέρ ο οποίος αντικαθιστούσε τον Μπάλντουιν. Και σε εκείνον είχαν πει ότι το όπλο είναι ασφαλές, όμως έρευνα δεν έγινε ποτέ για να διαπιστωθεί εάν σε αυτούς τους πυροβολισμούς υπήρχαν αληθινές σφαίρες.

Επικαλούμενη μαρτυρίες ανθρώπων που συνδέονται άμεσα με την παραγωγή, η ιστοσελίδα του Χόλιγουντ TMZ αναφέρει ότι το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε ο Μπάλντουιν είχαν χρησιμοποιήσει μέλη του συνεργείου για να εξασκηθούν στη σκοποβολή στον ελεύθερο χρόνο τους. Κάτι που είχαν υποθέσει εξαρχής κάποιοι ειδικοί.

Ο καθηγητής της Διεθνούς Σχολής Υποκριτικής Μαρκ Νόρμαντι δήλωσε : «Σύμφωνα με ένα σενάριο, κάποιος χρησιμοποίησε το όπλο για σκοποβολή, όμως δεν άδειασε τη θαλάμη και επέστρεψε το όπλο στο οπλοστάσιο ή στην υπεύθυνη για τα όπλα».

Ο Μπάλντουιν παραμένει ελεύθερος και συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές στις έρευνες τους. Ο ηθοποιός συναντήθηκε με τον σύζυγο και το γιο της Χαλίνα Χάτσινς και παραβρέθηκαν μαζί σε ιδιωτική τελετή στη μνήμη της στην Σάντα Φε.

Ενώ φίλοι και συνάδελφοι της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας διοργανώνουν τελετές μνήμης στο Νέο Μεξικό και την Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα