Νίκος Βέρτης: Η απόφαση του δικαστηρίου για το 1 εκατ. ευρώ

Νίκος Βέρτης: Η απόφαση του δικαστηρίου για το 1 εκατ. ευρώ

Για την δικαστική διαμάχη του Νίκου Βέρτη με συνεργάτη του, μίλησε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται.

Αρχικά ο κύριος Κούγιας παρουσίασε όλο το χρονικό της υπόθεσης: “Ένας πρώην συνεργάτης του Νίκου Βέρτη ισχυρίζεται ότι ήταν Γενικός Διευθυντής των επιχειρήσεων του κυρίου Βέρτη και είχε συμφωνήσει να έχει κέρδη ανά μήνα. Με βάση αυτό και με καθυστέρηση ετών και χωρίς κανέναν μάρτυρα, έκανε κάποια αγωγή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου και δικαιώθηκε και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό”.

Για την δικαστική διαμάχη ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας:

“Ο κύριος Βέρτης εκείνη την χρονική περίοδο απευθύνθηκε σε μένα και στους συνεργάτες μου και η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο. Αυτή τη στιγμή η δίκη περί αποζημιώσεως εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο. Παράλληλα όμως επειδή πρόκειται για μισθούς, τρέχει και μια τυπική διαδικασία γι’ αυτό και ο κύριος Βέρτης βρέθηκε κατηγορούμενος, τώρα πριν από λίγες ημέρες, με την κατηγορία ότι δεν πλήρωνε τους μισθούς των υπαλλήλων. Είναι ποινικό αδίκημα να μην πληρώνεις τους μισθούς. Σε αυτή τη διαδικασία ο κύριος Βέρτης αθωώθηκε. Δεν δέχτηκε το δικαστήριο ότι αυτός ήταν υπάλληλός του και δεχτηκε ότι ήταν υπάλληλος με μίσθωση έργου. Δηλαδή έκανε κάποιες δουλειές γι΄αυτόν και δεν δικαιούταν μισθό. Η δικηγόρος του προσώπου αυτού προσέφυγαν στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει έφεση και την Παρασκευή ο εισαγγελέας έκρινε ότι η απόφαση είναι σωστή, άρα είναι αμετάκλητη. Έχουμε λοιπόν τα ποινικά δικαστήρια να δικαιώνουν τον κύριο Βέρτη αμετάκλητα και το πολιτικό δικαστήριο να εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο. Έχει όμως μεγάλη σημασία η αθώωση του κυρίου Βέρτη στο ποινικό δικαστήριο, είναι μια σημαντική απόφαση της πλευράς του κυρίου Βέρτη. Η τελική απόφαση θα βγει από τον Άρειο Πάγο”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα