Δημήτρης Λιγνάδης: Ετοιμάζει θεατρική παράσταση στη φυλακή

Δημήτρης Λιγνάδης: Ετοιμάζει θεατρική παράσταση στη φυλακή

O Δημήτρης Λιγνάδης στη φυλακή προσπαθεί να βρει τρόπους για να περάσει το χρόνο του έτσι αποφάσισε να γράψει μια θεατρική παράσταση για το 1821 .

 Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκονται στις φυλακές της Τρίπολης, με τον πρώτο να δείχνει σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τον δεύτερο. Αυτό φαίνεται και από τα σχέδιά του, για το επόμενο διάστημα. Σχέδια και σκέψεις που προκαλούν ήδη πολλές αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο.

Θεατρική παράσταση μέσα στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται, φέρεται να ετοιμάζει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εφημερίδες «Espresso» και «On time», δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από την προφυλάκισή του για βιασμούς και κακοποιήσεις αγοριών και ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλει να ανεβάσει παράσταση με πρωταγωνιστές άλλους κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, ένας από αυτούς που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας.

Μέχρι τώρα 10 άτομα συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οι πληροφορίες λένε ότι η θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται θα έχει σχέση με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θεατρική ομάδα στις συγκεκριμένες φυλακές.

 Η άρνηση του Πέτρου Φιλιππίδη
Ο Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή ήθελε στη συγκεκριμένη ομάδα να συμμετέχει και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Άλλωστε, οι δυο τους μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με τον αριθμό 3. Τους χωρίζει μόλις ένα κρεβάτι και περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί.

Ωστόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Οι δυο τους δεν είχαν συνεργαστεί ούτε έξω από τα κάγκελα της φυλακής, όμως ο γνωστός κωμικός ηθοποιός είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την προφυλάκισή του και φαίνεται πως δεν έχει διάθεση να πάρει μέρος  σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Κρατούμενοι στις φυλακές της Τρίπολης
Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκονται έγκλειστοι επίσης ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο και ο “παιδεραστής με το βαν”, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως “δράκος του Αμαρουσίου”.

https://www.newsit.gr