Δύσκολες ώρες για την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου

Δύσκολες ώρες για την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου

Ιδιαίτερα δύσκολες ώρες βιώνουν η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο σύζυγος της, Σπύρος Δημητρίου καθώς η μητέρα του δικηγόρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 67 ετών.

Η Σταυρούλα Δημητρίου επί σειρά ετών διετέλεσε ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αποτέλεσε μία από τις πλέον γνωστές δικαστικούς. Μεγάλη αγάπη της Σταυρούλας Δημητρίου ήταν και η συγγραφή βιβλίων.

Στην τελευταία της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Σταυρούλα Δημητρίου αναφερόταν σε τραγούδι της νύφης της, Ελεονώρας Ζουγανέλη.

 «Ακουγόταν μόνο η ανάσα του Θεού. Αντίο μανούλα»
Ο δικηγόρος και σύζυγος της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Σπύρος Δημητρίου, αποχαιρέτησε με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στα social media τη μητέρα του.

«Τίποτα δεν φαινόταν, σαν να ήσαν όλα απόντα. Και ο χρόνος ακόμα. Ακουγόταν μόνο η ανάσα του Θεού. Χρόνια χελιδόνια… το τελευταίο σου πέταξε σήμερα. Αντίο μανούλα» ανέφερε στην ανάρτηση του και την συνόδευσε με τη φωτογραφία της μητέρας του.

 
Η συγκινητική ανάρτηση της Σάννυ Μπαλτζή
Τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook επέλεξε η κουμπάρα του Σπύρου Δημητρίου και της Ελεονώρας Ζουγανέλη, Σάννυ Μπαλτζή ώστε να πει το δικό της «αντίο» στην Σταυρούλα Δημητρίου.

«Ότι θα με βρουνε αυτά τα μαύρα νέα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, θα μπορούσε να είναι ένα από τα σενάρια που συχνά δημιουργούσαμε κ αναλύαμε. Η επόμενη συνάντηση μας θα ήταν σπίτι σου ανάμεσα σε σελίδες , βιβλία και ένα ποτήρι κρασί …Κοίτα που δεν βρίσκω τώρα λέξεις να σε αποχαιρετήσω που εμείς μιλούσαμε αποκρυπτογραφώντας το φως με νοήματα βαθειά και λόγια ποιητικά ….Πως να βρω ξανά ένα πλάσμα όμορφο σαν Άγγελο με γνώση και αγνή ψυχή να με καθοδηγεί, να μοιραστώ τα όνειρα… Πως; “Η Ιστορία από μόνη της έκανε φλεβοτομία. Όταν ένα πρωί, φυλλομετρώντας το χαρτοβασίλειό της, είδε ότι της έλειπαν σελίδες…” Υποκλίνομαι ! θα σ αγαπώ και θα σε θυμάμαι πάντα ήσουν άσπιλη ως δικαστής , συγκλονιστική ως συγγραφέας, μεγάλη ποιήτρια και θα είμαι δίπλα στον Σπύρο σαν αδερφή του όπως μου είχες πει. Αντίο αγαπημένη μου #ΣταυρουλαΔημητριου #RIP”» έγραψε η Σάννυ Μπαλτζή.

Ποια ήταν η Σταυρούλα Δημητρίου
Η Σταυρούλα Δημητρίου γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Υπηρέτησε στο Δικαστικό Σώμα. Είχε εκδώσει ακόμη δύο ποιητικές συλλογές, δύο μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Κείμενα και άρθρα της είχαν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στον Τύπο.

Είχε διδάξει Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τον Οκτώβριο του 2018, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Αλγέρι σε Διεθνή Συνάντηση Ευρωπαίων και Βορειοαφρικανών Συγγραφέων, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έργα της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά (Michel Volcovitch), στα Ισπανικά (Natalia Moreleon) και στα Αλβανικά (Dash Malo).

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα