Σπύρος Μπιμπίλας για #MeToo: Έχασα τον ύπνο μου με κάποιες καταγγελίες – Πολλοί ήταν φίλοι μου

Σπύρος Μπιμπίλας για #MeToo: Έχασα τον ύπνο μου με κάποιες καταγγελίες – Πολλοί ήταν φίλοι μου

Στην παρέα των Roomies βρέθηκε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων μηνών, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.
Την ηλικία μου θα τη λέω γιατί η ηλικία είναι βραβείο. Όταν έχουμε φτάσει να είμαστε άνω των 65 και να νιώθουμε 20 και να δείχνουμε 45, γιατί να μην το λέμε;, είπε απαντώντας αστειευόμενος στα κολακευτικά σχόλια των συγκατοίκων.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η φιλανθρωπική του δράση ξεπερνά τα 20 χρόνια.

«Φροντίζουμε πάρα πολλές οικογένειες ηθοποιών. Κάποιους μεγάλους σε ηλικία ηθοποιούς που είναι μόνοι τους, κάποιους τους έχουμε μεταφέρει στα νοσοκομεία ευτυχώς πριν τον κορωνοϊό. Έχω ζήσει πολύ συγκινητικές στιγμές. Με το Σπίτι του Ηθοποιού συνεργαζόμαστε, η Άννα Φόνσου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. Αν όλος ο κόσμος έκανε αυτό που κάνει η Άννα και εμείς, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Ελληνικό #MeToo: Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες στο ΣΕΗ

Αναφερόμενος στα γεγονότα του κινήματος #MeToo στη χώρα μας, ο ίδιος είπε ότι «Οι επιθέσεις που έγιναν από ορισμένους, δυνάμωσαν το Σωματείο Ηθοποιών. Όλοι θεώρησαν ότι η συμπαράσταση στο Σωματείο ήταν καίρια, και αυτό έγινε. Δεν οφείλεται σε εμένα προσωπικά αυτό. Έχουν μπει και νέα γενιά στο Σωματεία και εγώ υποκλίνομαι στη νέα γενιά των ηθοποιών».

«Οι καταγγελίες συνεχίζονται. Το Σωματείο έχει ανοιχτή την πόρτα του και όποιος θέλει μπορεί να έρθει να μας πει ό,τι θέλει. Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες για πολύ γνωστά πρόσωπα που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Όλοι πίστευαν ότι θα ακουστούν και άλλα, αλλά αυτό δεν έγινε», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

Απαντώντας στο αν θα αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου μετά και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Πρέπει να γίνει κώδικας δεοντολογίας και στην Ελλάδα. Ήδη σε κράτη της Ευρώπης υπάρχουν. Αλλά για να εφαρμοστούν εδώ, πρέπει πρώτα να γίνουν οι συλλογικές συμβάσεις, να ξέρουμε πως πληρωνόμαστε, τι είναι οι πρόβες, πότε μπαίνουν τα ένσημα κλπ.. Δεν μπορεί να είναι στον αέρα ο κώδικας. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, έχει γίνει με το Εθνικό Θέατρο, τα κρατικά, και πάμε στα ΔΗΠΕΘΕ, και πρέπει και με τους επιχειρηματίες να γίνει αυτό».

«Πολλά από όσα έχουν ακουστεί με έχουν κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Πολλοί από αυτούς που έχουν καταγγελθεί είναι της γενιάς μου, άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμουν. Άλλος ήταν συμμαθητής μου, άλλος φίλος μου, άλλος κολλητός μου. Για κάποιες συμπεριφορές γνώριζα. Το ότι θα φτάναμε σε τόσο ακραία πράγματα όπως τα άκουσα από κάποιους που έκαναν καταγγελίες δεν το γνώριζα», πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αν ανοίξουμε το καλοκαίρι πιστεύω πως ο κόσμος θα πάει στα θέατρα. Ο κόσμος διψάει για θέατρα. Μπορεί να θλίβεται με όσα γίνονται, αλλά το αγαπάει το θέατρο, το βλέπουμε και από τις παραστάσεις live streaming και την αναγνώριση που έχουν, για αυτό βάζω και εγώ τη δική μου παράσταση, “Το παγκάκι”», συνέχισε ο ίδιος.

«Την έπαιξα τρία χρόνια αυτή την παράσταση, με περιοδείες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αυτά που έχω ζήσει με “Το παγκάκι” είναι συγκλονιστικά. Άκουγα τον κόσμο να κλαίει με αναφιλητά. Είναι μια αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που ζούσε στη Θεσσαλονίκη, και ο γιατρός που τον παρακολουθούσε κατέγραψε όλη την ιστορία του. Μέσα από την ιστορία του βγαίνει και η ιστορία της Ελλάδας. Έχει συγκλονιστικά γεγονότα. Τώρα το βάζουμε στο video on demand για μια εβδομάδα», είπε για την παράσταση «Το παγκάκι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα