Τι περιλάμβανε το τελευταίο γεύμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Τι περιλάμβανε το τελευταίο γεύμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το καλοκαίρι του 1997 η σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι Αλ Φαγιέτ, επιχειρηματία και γιου του κροίσου Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ, έγινε γνωστή από τα media στο ευρύ κοινό. Η σχέση της «πριγκίπισσας του λαού», όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν, άρχισε να σοβαρεύει σχετικά γρήγορα, με τον σύντροφό της να της επιφυλάσσει, σύμφωνα με το USA Today, μια έκπληξη για το βράδυ της 30ης Αυγούστου. Ωστόσο, η μοίρα τους πρόλαβε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έμαθε ποτέ τις προθέσεις του αγαπημένου της.

Σύμφωνα με το The Day Diana Died, του Christopher Andersen, το απόγευμα της 30ης Αυγούστου 1997, λοιπόν, ο σύντροφός της είχε κάνει κράτηση για δείπνο στο Benoit Paris, βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο που εξειδικεύεται στην κλασική, γαλλική κουζίνα, με σκοπό να της κάνει πρόταση γάμου.

Το εστιατόριο είχε κατακλυστεί ήδη από παπαράτσι, και έτσι το ζευγάρι προτίμησε να δειπνήσει στο L’Espadon, εστιατόριο στο παριζιάνικο Ritz Hotel, ιδιοκτησίας του πατέρα του Ντόντι. Γύρω στις 22.00 η Νταϊάνα παρήγγειλε μια επιλογή πιάτων, ανάμεσα στα οποία φιλέτο γλώσσας, τεμπούρα λαχανικών και ομελέτα με μανιτάρια και σπαράγγια. Ωστόσο, η ανησυχία του Ντόντι σχετικά με το ότι οι υπόλοιποι πελάτες του εστιατορίου μπορεί να ήταν παπαράτσι, οδήγησε το ζευγάρι στη σουίτα του στο ξενοδοχείο, λέγοντας στη σερβιτόρα που τους εξυπηρετούσε να σερβίρει το γεύμα τους εκεί.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το ερωτευμένο ζευγάρι έφυγε από το ξενοδοχείο και τα υπόλοιπα, τραγικά γεγονότα, είναι πια γνωστά σε όλους, με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον σύντροφό της να βρίσκουν φρικτό θάνατο σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε πολλές θεωρίες συνωμοσίες αναφορικά με το αν όντως ήταν ένα τυχαίο ή όχι δυστύχημα.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα