Ο λόγος που η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν φορούσε γάντια

Ο λόγος που η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν φορούσε γάντια

Τι έχει μείνει να σχολιάσει κανείς για το στυλ και το look της πριγκίπισσας Νταϊάνα που δεν έχει ακόμη ειπωθεί; Η επιρροή της στο κοινό ήταν τέτοια που κάθε της επιλογή γινόταν αμέσως τάση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο η Κέιτ Μίντλετον όσο και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν παρατηρηθεί να επιλέγουν εμφανίσεις που θυμίζουν αρκετά εκείνες της Νταϊάνα.

Ωστόσο, υπήρχε ένα σημαντικό αξεσουάρ για την βασιλική οικογένεια και τους εθιμοτυπικούς κανόνες της, που η πριγκίπισσα Νταϊάνα επέλεγε συνειδητά να μην φοράει. Ο λόγος για τα γάντια, που επέλεγε να μην φοράει όχι γιατί ήθελε, για ακόμη μία φορά, να σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο ή να δημιουργήσει μια νέα τάση, αλλά για έναν άκρως συγκινητικό και ανθρώπινο λόγο, ο οποίος μάλιστα παγίωσε ακόμη περισσότερο την προσιτή εικόνα της προς το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση του 2017 «Diana: Η ιστορία της μόδας» που προβλήθηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον, η Νταϊάνα δεν φορούσε γάντια καθώς προτιμούσε να έχει μια πιο φυσική επαφή με τα άτομα που γνώριζε. Πίστευε ότι μια χειραψία ή ένα παρήγορο χτύπημα στην πλάτη έχανε το νόημά του αν τα χέρια της ήταν καλυμμένα με γάντια.

   
Ακόμη και αυτή της η επιλογή, για ακόμη μία φορά επηρέασε την κοινή γνώμη. Μια χαρακτηριστική της φωτογραφία το 1991 τη δείχνει να κρατάει το χέρι ενός ασθενούς με AIDS, βοηθώντας έτσι να ξεπεραστεί οποιοδήποτε στίγμα και ταμπού απέναντι στους ασθενείς του AIDS.

Αποτελούν, ωστόσο, μέρος του βασιλικού αυστηρού πρωτοκόλλου τα γάντια;
Ιστορικά, οι γυναίκες των βασιλικών οικογενειών φορούσαν πράγματι γάντια, ως σύμβολο της τάξης τους, αλλά και ως δείγμα καθαρότητας. Η συγκεκριμένη παράδοση, ωστόσο, εξαφανίστηκε εντελώς τη δεκαετία του 1990. Στην πραγματικότητα, η επιλογή της Νταϊάνα βοήθησε στην αλλαγή του πρωτοκόλλου, επιτρέποντας στις γυναίκες της οικογενείας να φοράνε γάντια μετά από προσωπική επιλογή. Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς κανόνες που άλλαξε η Πριγκίπισσα Ντιάνα. Σήμερα, ο λόγος που η Βασίλισσα Ελισάβετ φοράει γάντια στην πραγματικότητα έχει να κάνει με την υγεία και την καθαριότητα. Την κρατούν προστατευμένη από μικρόβια όσο χαιρετάει τους πολιτικούς και τους θαυμαστές της.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα