Δημήτρης Λιγνάδης: Οι περισσότεροι σπουδαστές αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με την ανάρμοστη συμπεριφορά του

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι περισσότεροι σπουδαστές αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με την ανάρμοστη συμπεριφορά του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε συμπεριφορά ανάρμοστη σε κάποια σημεία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, αντίθετα ενόχλησε τους υπεύθυνους της σχολής, με αποτέλεσμα να του ζητήσουν να τερματιστεί η συνεργασία τους.

Την πόρτα της εξόδου είχε δει παλαιότερα ο Δημήτρης Λιγνάδης στην δραματική σχολή που δίδασκε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη στο Πρώτο Θέμα, το περιστατικό συνέβη την περίοδο 2015-2016 κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.

Οι 25, 30 σπουδαστές που παρακολουθούσαν ανελλιπώς το μάθημα του σκηνοθέτη με εκείνον να εστιάζει στο αρχαίο δράμα, «επειδή είναι ένα θέαμα μαζικό, έχει στοιβάδες, την ίδια ώρα που έχει εύρος, έχει και βάθος», όπως χαρακτηριστικά τους έλεγε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης προέτρεπε τους μαθητές του να αναζητούν την ποίηση του λόγου, να μην εστιάζουν σε περίεργες πλοκές ούτε στο documentary theatre. Τους συζητούσε ωστόσο κι άλλα πράματα, κυρίως πράματα που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες, κάτι που ενόχλησε τους φοιτητές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να το αναφέρουν στον ιδιοκτήτη της σχολής. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία μαθητών ζήτησε ακρόαση από τον κ. Σταύρο Αμούτζα-Δελλή, ενημερώνοντάς τον για όλα όσα τους έλεγε ο Δημήτρης Λιγνάδης εν ώρα μαθήματος και λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πως κάποιοι σπουδαστές έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα απ’ αυτές τις συζητήσεις.

Στην εφημερίδα, η ηθοποιός Άρτεμις Αστεριάδη που φοιτούσε εκείνη τη χρονιά στη σχολή Ίασμος εξομολογείται: «Θυμάμαι ότι ο κ. Λιγνάδης έφυγε από τη σχολή με απόφαση της διοίκησης. Θυμάμαι ότι οι περισσότεροι σπουδαστές, μεταξύ των οποίων και εγώ, αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, καθώς αυτά που έλεγε περί σεξουαλικών εμπειριών στο μάθημα ήταν κάπως περίεργα. Θα χαρακτήριζα τη συμπεριφορά του ανάρμοστη σε κάποια σημεία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, αντίθετα ενόχλησε τους υπεύθυνους της σχολής, με αποτέλεσμα να του ζητήσουν να τερματιστεί η συνεργασία τους».

https://www.zappit.gr