Νίκος Σεργιανόπουλος: 12 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Νίκος Σεργιανόπουλος: 12 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008, όταν η είδηση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, έσκασε σαν βόμβα...

Ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε άγρια δολοφονημένος, με 21 μαχαιριές, μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, σοκάροντας τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο αγαπητός αυτός άνθρωπος από όλους τους συναδέλφους του, είχε φύγει τόσο άδικα από τη ζωή. Η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε με "ταχύτητα φωτός", με τα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου να μην μπορούν να το πιστέψουν, και τους τηλεθεατές να παρακολουθούν τις εξελίξεις της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο ηθοποιός βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, από την κυρία που τού καθάριζε το σπίτι, τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.

Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008. Κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (10 Νοεμβρίου 2009) ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 η εισαγγελέας έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα