Ακης Πετρετζίκης: Ολα ξεκίνησαν από μία λάθος συνταγή - Απειρος κόσμος με έβριζε

Ακης Πετρετζίκης: Ολα ξεκίνησαν από μία λάθος συνταγή - Απειρος κόσμος με έβριζε

 Για το ξεκίνημα της καριέρας του και την περίοδο που εργάστηκε στο Λονδίνο μίλησε ο Άκης Πετρετζίκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεονώρα Μελέτη.

'Ήθελα να φύγω έξω γιατί πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Ήξερα ελάχιστα αγγλικά, δεν είχα κανέναν άνθρωπο εκεί, δεν είχα ξαναφύγει εκτός Ελλάδος, ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευα. Είχα μαζέψει με το ζόρι 1500 ευρώ για να φύγω. Είχα πάρει δύο βαλίτσες και στο αεροδρόμιο μου έβγαλαν ένα υπέρβαρο γύρω στα 600 ευρώ. Δεν είχα ταξιδέψει ξανά, ώστε να ξέρω ότι πληρώνεις παραπάνω. Πέταξα όλα τα ρούχα μου στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσα να πληρώσω το υπέρβαρο. Άμα πλήρωνα το υπέρβαρο, δεν θα είχα λεφτά για να πάω στην Αγγλία. Οπότε, κράτησα τα εντελώς απαραίτητα", είπε ο δημοφιλής σεφ.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς κατάφερε να βρει την πρώτη του δουλειά σε εστιατόριο στο Μπράιτον, το οποίο ήταν βραβευμένο με αστέρι Michelin. "Έμεινα 1,5 χρόνο στο εστιατόριο αυτό και ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου" ανέφερε ο Άκης Πετρετζίκης για το συγκεκριμένο διάστημα.

Ο Άκης Πετρετζίκης απαντά για το MasterChef

Για την εμπειρία του στο MasterChef και για το πώς ένιωσε όταν έπρεπε να αποφασίσει αν θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα στη Νέα Υόρκη ή αν θα έμπαινε στον διαγωνισμό μαγειρικής, μίλησε ο Άκης Πετρετζίκης στην Ελεονώρα Μελέτη και τα «Μεσάνυχτα».

«Αυτό ήταν πολύ πονεμένη ιστορία και από τα μεγαλύτερα άγχη που έχω περάσει στη ζωή μου. Στο ξενοδοχείο που δούλευα στο Λονδίνο έτρωγε η Βασιλική Οικογένεια. Ήταν ουσιαστικά το ξενοδοχείο του Παλατιού. Το να δουλεύεις σε αυτό το ξενοδοχείο και να έχεις τη θέση που είχα ήταν σε φάση ότι με το που φύγεις από εκεί, ότι θέση υπάρχει στην αγορά την έχεις. Σκοπός μου ήταν να πάω στη Νέα Υόρκη.

Ο σεφ μου, μου βρήκε δουλειά στη Νέα Υόρκη, σε ξενοδοχείο, και ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Εκείνο το διάστημα βγήκε ο διαγωνισμός του MasterChef και την αίτηση την έκανε ο κολλητός μου. Ήταν το μεγαλύτερο δίλημμα, η δουλειά στη Νέα Υόρκη από τη μία και το MasterChef από την άλλη. Είχα μια φτιαγμένη καριέρα στο εξωτερικό και έπρεπε να πάρω την απόφαση αν θα γυρίσω στην Ελλάδα ή θα κάτσω στο ξενοδοχείο.

Γύρισα και πήγα στο MasterChef για να κερδίσω τον τίτλο. Η συνέχεια ήταν τραγική. Δεν μου άρεσε καθόλου. Είχα κάνει τόσα πράγματα στη ζωή μου, είχα πετύχει τόσα πράγματα κι ενώ μαγειρικά θεωρείς ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο και μετά το παιχνίδι πήγες εδώ, λόγω του ότι είσαι παίκτης ριάλιτι.

Όταν βγαίνει ένας άνθρωπος από ένα παιχνίδι δεν ενδιαφέρει κανέναν να ρωτήσει τι έκανε στη ζωή του, ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό. Για καιρό μετά που τελείωσε το παιχνίδι ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef», είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Πετρετζίκης.

Ολα ξεκίνησαν από μία λάθος συνταγή - «Απειρος κόσμος με έβριζε»

Μία αποτυχημένη συνταγή του Ακη Πετρετζίκη, ήταν το έναυσμα για να εγκαταλείψει τα εστιατόρια και να ασχοληθεί με την τηλεόραση και το Διαδίκτυο

Τον Ακη Πετρετζίκη είχε καλεσμένο η Ελεονώρα Μελέτη το βράδυ της Δευτέρας και μεταξύ άλλων ο πρώτος Έλληνας MasterChef, μίλησε για τη λάθος συνταγή που έδωσε στην τηλεόραση, η οποία τελικά τον έκανε να εγκαταλείψει τα εστιατόρια και τον ώθησε να ασχοληθεί με τη διαδικτυακή κουζίνα.

Ο Ακης Πετρετζίκης είπε: «Με το που τελείωσε το MasterChef ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef. Ειλικρινά είχα αποφασίσει να φύγω και έτυχε στο Πρωινό του Mega με τη Φαίη και τον Γιώργο και είχε ένα πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Καλλίδης. Δεν είχαν μάγειρα και πήγα να κάνω μερικά γκεστ. Τελικά με κράτησαν.

Επειδή με κράτησαν, αποφάσισα να το φέρω εις πέρας. Το πρόβλημα εκεί ήταν μεγάλο. Γιατί πηγαίνεις σε ένα μαγειρικό σόου πρωινού και ουσιαστικά πρέπει να ρίξεις πάλι το εγώ σου. Είσαι ένα μάγειρας, θες να αποδείξεις σε όλους ότι ξέρεις να μαγειρεύεις και θες να κάνεις κάτι εντυπωσιακό. Δεν ισχύει αυτό. Θέλει τη φασολάδα, το ρεβίθι, τη φακή. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχα ξανακάνει. Ηξερα να σου κάνω φουά γκρά, φιλέτα… Ήταν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση» είπε ο Ακης για την εποχή που διαδέχθηκε το MasterChef.

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι μια λάθος συνταγή ήταν η αρχή των πάντων: «Ουσιαστικά όλη η φιλοσοφία της εταιρείας μου, ξεκίνησε από μια λάθος συνταγή που έκανα στο πρωινό του Mega. Πήγα και έκανα μια αγγλική συνταγή, μια τάρτα. Την ετοίμασα στο μαγαζί γιατί δεν είχα χρόνο και την έδειξα την επόμενη μέρα το πρωί. Φεύγω από το πρωινό και πάω στη δουλειά. Δούλευα σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι.

Γυρνάω σπίτι και ανοίγω το Facebook. Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελναν μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν. Μιάμιση το βράδυ τελείωσα τη δουλειά μου και πήγα στη σπιτονοικοκυρά μου. Της δίνω τα υλικά και τη συνταγή και λέω φτιάχτην. Μου χτυπάει μετά από μιάμιση ώρα και μου λέει ”αυτό δε βγαίνει είναι νερό”. Λέω "η συνταγή είναι τόσο απλή. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε”. Ανεβαίνω πάνω χτυπάω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όντως αυτό δεν έγινε ποτέ σαντιγί. Γιατί η σπιτονοικοκυρά μου και όλος ο κόσμος δεν είχαν το επαγγελματικό μίξερ που είχα εγώ στο μαγαζί. Και από τότε τα έφτιαχνα όλα στο σπίτι μου.

Εκεί κλονίστηκα. Πήγα να δείξω ότι ξέρω να μαγειρεύω. Δεν είναι αυτό. Είναι κοινωνική ευθύνη να δώσεις κάτι πετυχημένο. Τότε άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν 5 ευρώ να ταΐσουν το σπίτι τους. Να πας να δώσεις μια συνταγή που δε βγαίνει σε μια μάνα, δεν είναι απλά λάθος, είναι κακό. Εκεί πέρα αναπτύχθηκε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως το μεγαλύτερο εστιατόριο ήταν το σάιτ μου.

Συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η κουζίνα που πρέπει να χτίσω. Η διαδικτυακή. Εκεί αποφάσισα να φύγω από τα εστιατόρια. Δούλεψα μετά σε άλλο ένα εστιατόριο και δεν έχει ακουστεί ποτέ. Συνειδητοποίησα πως η πραγματική κουζίνα με κρατάει πίσω. Τότε το ίντερνετ δεν ήταν της μόδας. Υπήρχε ένα κενό». είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Πετρετζίκης.

«Επένδυσα στη διαδικτυακή κουζίνα και μου βγήκε σε καλό. Εμένα γενικότερα μου αρέσει πάρα πολύ να προγραμματίζω και να κοιτάζω το που πάει το πράγμα. Τότε ήταν το σημείο που αποφάσισα να κάνω κανάλι στο youtube.

Τότε το youtube ήταν πως δεν έχεις μέλλον στην τηλεόραση. Με έλεγα κακομοίρη. Επένδυσα πολύ στο youtube. Τον πρώτο καιρό που έκανα βιντεάκια έβγαζα 5-8 ευρώ το μήνα, όταν είχα επενδύσει χιλιάρικα. Ό,τι περίσσευμα είχα το έριχνα στο youtube. Ήθελα αυτό που κάνω στο youtube να είναι σοβαρό και μου έλεγαν πως δε θα δουλέψει ποτέ. Πίστευα σε αυτό το πράγμα και πιστεύω ακόμη. Όλοι θεωρούν ότι τα βγάζω από παντού. Δεν ισχύει αυτό» τόνισε ο Ακης Πετρετζίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα