Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς: Ο κορονοϊός είναι ύπουλος, τον υποτίμησα

Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς: Ο κορονοϊός είναι ύπουλος, τον υποτίμησα

 Για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό και τη μεγάλη μάχη που έδωσε στην εντατική νοσοκομείου μίλησε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς.

Παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα για τον κορονοϊό προτρέποντας τους πάντες να μην κυκλοφορούν έξω. «Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή», είπε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως εξηγεί, πέρασε δύσκολες στιγμές. «Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας. Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα. Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα.  Ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική».

Μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον ιό. Έμαθαν κάποιες μέρες ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται. Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά με την επισήμανση ότι δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια και τη στήριξε που του παρείχε. «Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί». Τόνισε επίσης πως αργήσαμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει. «Όταν πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα δεν το είχα πάρει σοβαρά σαν θέμα. Εκεί που άρχισα να τρομάζω ήταν με την Ιταλία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα