H Άννα Παναγιωτοπούλου σκιαγραφεί το αληθινό πρόσωπο της πρόωρα χαμένης «Ντορίτας» της

H Άννα Παναγιωτοπούλου σκιαγραφεί το αληθινό πρόσωπο της πρόωρα χαμένης «Ντορίτας» της

Μπήκε στις ζωές μας μέσα από τη μικρή οθόνη και έγινε κομμάτι της. Την πρωτογνωρίσαμε στις 5 Οκτωβρίου του 1995 ως τηλεοπτική Ντορίτα, στη νέα κωμική σειρά του Mega «Ντόλτσε Βίτα». Ήταν ένα νέο χαρούμενο, υπεραισιόδοξο, ασυμβίβαστο και ευαισθητοποιημένο κοινωνικά κορίτσι που είχε διαρκώς το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Έβλεπε πάντα τη θετική, την όμορφη πλευρά της ζωής μέσα από τα αθώα νεανικά της μάτια κι αυτή την αθωότητα μάς τήν διοχέτευε επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια που παιζόταν το δημοφιλές σίριαλ το οποίο παρακολουθούμε μέχρι σήμερα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά, το ίδιο ευχάριστα.

Αυτή ήταν η τηλεοπτική Ντορίτα, ο τηλεοπτικός χαρακτήρας που τόσο πετυχημένα ενσάρκωσε στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα η Κατερίνα Ζιώγου η οποία έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή, στα 49 της μόλις χρόνια, σκορπίζοντας βαθιά θλίψη σε όσους την γνώρισαν αλλά και σε εκείνους που την ξεχώρισαν μέσα από τους ρόλους της.

Ανάμεσά τους και η Άννα Παπαναγιωτοπούλου, η τηλεοπτική Χριστίνα Μαρκάτου, η...μάμα της όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσε. “Έπεσα από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκα πως έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο νωρίς. Δεν γνώριζα για την περιπέτεια της υγείας της, δεν μού είχε κάτι κάποιος από τους κοινούς γνωστούς μας. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Η Κατερίνα ήταν ένα υπέροχο πλάσμα και μια εξαιρετική ηθοποιός απ’ αυτές που δεν συναντάς συχνά” δήλωσε στο protothema.gr η δημοφιλής ηθοποιός μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την τόσο πρόωρη αυτή απώλεια.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά την εποχή που φτιαχνόταν το καστ του σίριαλ: «Την πρωτοείδα λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του “Ντόλτσε Βίτα” στο θέατρο, σε μια παράσταση που έπαιζε τότε στο πλευρό της Νόνικα Γαληνέα. Την γνώριζε, ο Αλέξανδρος Ρήγας, που είχε κάνει το σενάριο και την σκηνοθεσία, και με πήγε για να τού πω τη γνώμη μου. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλή και συμφώνησα αμέσως πως είναι η ιδανική επιλογή για το ρόλο της Ντορίτας» διηγείται η ίδια με νοσταλγική διάθεση.

“Πώς ήταν Κατερίνα Ζιώγου στα γυρίσματα και κατά πόσο είχε κοινά στοιχεία με τον εύθυμο και αλέγκρο χαρακτήρα της Ντορίτας που υποδυόταν;” τη ρωτάμε. Κι εκείνη μάς αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της πρόωρα χαμένης ηθοποιού, το οποία, πιθανότατα, να μην ταυτίζεται με αυτό που φανταζόμαστε. Γιατί η Κατερίνα ήταν ένα ευγενικό, χαμηλών τόνων πλάσμα, που συχνά κλεινόταν στον εαυτό της και έβαζε όρια τα οποία δεν επέτρεπε στους γύρω της να ξεπερνούν.

«Η Κατερίνα είχε έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη. Δεν ήταν απλώς ευγενική στα τυπικά. Η ευγένειά της έβγαινε σε κάθε της κίνηση. Ήταν αξιοπρεπέστατη» μάς λέει η Άννα Παναγιωτοπούλου για να περιγράψει, αμέσως μετά, την πιο εσωστρεφή και ευαίσθητη πλευρά της μέσα από ένα άγνωστο περιστατικό: «Θυμάμαι κάποια στιγμή στα γυρίσματα ορισμένοι από τους ηθοποιούς, δεν έχει σημασία ποιοι, τής είχαν κάνει μια χοντρή πλάκα κι εκείνη στενοχωρήθηκε τόσο πολύ που ήθελε να φύγει από τη σειρά. Την έπιασα εγώ και τής είπα να μην δίνει σημασία σε σαχλαμάρες και να κάνει τη δουλειά της. ήταν μεν ευγενική με όλους, δεν κρατούσε ποτέ κακίες δεν ήθελε όμως και να τής συμπεριφέρονται με τρόπους που την ενοχλούν. Η αλήθεια είναι πως συχνά τής έδινα συμβουλές. Ήμουν πολύ προστατευτική απέναντί της. Την αγαπούσα και με αγαπούσε πολύ».

Η γνωστή ηθοποιός κάνει επίσης λόγο για ένα κλειστό, αρκετά μοναχικό κορίτσι που ήταν μεν ευγενική με όλους, δεν κρατούσε ποτέ κακίες δεν ήθελε όμως και να τής συμπεριφέρονται με τρόπους που την ενοχλούν.

Μετά το τέλος του «Ντόλτσε Βίτα», τον Μάιο του 1997, η Κατερίνα Ζιώγου συμμετείχε σε κάποιες ακόμη τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και οι “Παππούδες εν δράση” (ΕΡΤ, 2000 – 2001), «Safe Sex» (Mega, 2004) και «Πήρα κόκκινα γυαλιά» (Alpha, 2007). Παράλληλα έπαιξε και σε θεατρικές παραστάσεις όπως τα «Τέρατα» που ανέβηκαν το 2015, στον Τεχνοχώρο και «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» που έκανε πρεμιέρα το Φθινόπωρο του 2017. Δυστυχώς όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς τα πρώτα άσχημα νέα για την υγεία της τής χτύπησαν την πόρτα.

Η διάγνωση ήταν σαφής και εξαιρετικά σκληρή: καρκίνος στον πνεύμονα. Από την πρώτη στιγμή ποφάσισε να το παλέψει με δύναμη και κουράγιο πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για χάρη του πιο σημαντικού πλάσματος της ζωής της, την 15χρονη κόρη της. Δυστυχώς ο αγώνας αποδείχτηκε άνισος... Κι εκείνη έφυγε ξαφνικά κι αθόρυβα, ακριβώς όπως τότε, πριν 25 σχεδόν χρόνια, που έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο χαρίζοντάς στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς.

Πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα