Κώστας Βουτσάς: Στη ζωή μου δυο πράγματα αγάπησα, τις γυναίκες και το θέατρο

Κώστας Βουτσάς: Στη ζωή μου δυο πράγματα αγάπησα, τις γυναίκες και το θέατρο

Ήταν μεγάλος εραστής ο Κώστας Βουτσάς. Και τον κυνήγησε τον ποδόγυρο σε όλη του την ζωή. Ησυχία δεν είχε. Και δεν το έκανε ποτέ κρυφά. "Στη ζωή μου δυο πράγματα αγάπησα, τις γυναίκες και το θέατρο", έλεγε πάντα. Τρεις γάμοι, με την Έρρικα Μπρόγερ, την Θεανώ Παπασπύρου και την Αλίκη Κατσαβού, τρεις κόρες η Σάντρα, η Νικολέτα και η Θεοδώρα, τρεις εγγονές και ένα γιος, ο Φοίβος που το καλοκαίρι του 2020 θα γίνει τεσσάρων ετών.

Πως τα καταφέρνετε με όλες αυτές τις γυναίκες τον είχα ρωτήσει πριν λίγα χρόνια. "Κοίτα να δεις δε θέλω να αδικήσω τα παιδιά μου, τα έχω όλα τακτοποιημένα", μου είχε πει. "Δε θέλω να έχουν παράπονο τα κορίτσια". Η Σάντρα τον λάτρευε πάντα, μια γυναίκα εργατική, όμορφη, η Θεοδώρα ζει και εργάζεται με τον άντρα της στην Ολλανδία, μια γυναίκα δραστήρια, "πανέξυπνη", έλεγε ο πατέρας της.

Ο εξωστρεφής, ο χαριτωμένος Κώστας Βουτσάς

Γιατί οι γυναίκες αγαπούσαν αυτόν τον χαριτωμένο άντρα, που ήταν πάντα εξωστρεφής, αλλά δεν το έλεγες και γόη;

Εγώ στη ζωή μου, έλεγε, δυο πράγματα αγαπούσα:  γυναίκες και θέατρο. Ούτε τζόγο έπαιζα,  ούτε ναρκωτικά πήρα. Εγώ τη γυναίκα τη θεωρώ το άπαν, αυτή  έφτιαξε τη φύση όχι ο άντρας. Η γυναίκα έφτιαξε τον κόσμο. Είχα σεβασμό στη γυναίκα και πάντα οι γυναίκες με περιτριγύριζαν. Και στην Αλίκη αυτό το παιδί το χάρισα όχι γιατί δεν είχα παιδιά, αλλά γιατί την αγαπάω και σκεφτόμουν πως είναι άδικο να μην έχει ένα δικό της παιδί.

Όταν συνδέθηκα μαζί της την έβλεπα που έπαιζε με τα παιδιά των άλλων και σκέφτηκα: εκείνη γιατί να μην έχει ένα δικό της; έτσι θέλησα να της κάνω ένα παιδί. Δεν ενοχλήθηκα καθόλου που είμαι μεγάλος, δε το σκέφτομαι αυτό γιατί με ενδιαφέρει η γυναίκα μου, η Αλίκη είναι ένα πλάσμα πολύ ευγενικό, και ξέρω ότι είναι ευτυχισμένη με το Φοίβο, το βλέπω αυτό κάθε φορά που τον κρατάει στην αγκαλιά της.

Οι γυναίκες της ζωής του

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα