Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν αφελής»- Ειδικοί αναλυτές εξηγούν τα λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή

Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν αφελής»- Ειδικοί αναλυτές εξηγούν τα λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή

Περνούν οι μέρες μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ Καναδά και Βρετανίας, που έγινε γνωστή και ως Megxit, ωστόσο το θέμα δεν έχει σβήσει, καθώς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να παρακολουθούν τη νέα ζωή του πριγκιπικού ζεύγους, αλλά και να διαλευκάνουν τους πραγματικούς λόγους, οι οποίοι οδήγησαν σε αυτή την…«επαναστατική» και ιστορική απόφαση, καθώς πρόκειται για το πρώτο πριγκιπικό ζευγάρι που αποχωρεί από τον στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας.

Ο ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, Ομίντ Σκόμπι προχώρησε σε μία ανάλυση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς της Μέγκαν Μαρκλ, από τη στιγμή που ανέλαβε τον ρόλο της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλευρό του μικρότερου γιου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η δούκισσα του Σάσεξ εκτίμησε αφελώς ότι η νέα της θέση θα συνοδευόταν από «άμεση δημοτικότητα».

Όπως εκτιμά ο Σκόμπι, η Μέγκαν Μαρκλ προσχώρησε στην βασιλική οικογένεια, πιστεύοντας πως ο ρόλος της θα «συνοδευόταν από σχεδόν άμεση δημοτικότητα» και πρόσθεσε πως είχε «μη ρεαλιστικές προσδοκίες» για την θέση της. Παράλληλα, μιλώντας με μία άλλη ειδικό σε βασιλικά θέματα, την Βικτόρια Άρμπιτερ, στο podcast του Heirpod, ο Σκόμπι είπε πως η δούκισσα του Σάσεξ πίστευε πως θα «υπήρχε μία περίοδος μέλιτος από την στιγμή που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι».
Μέγκαν Μαρκλ

Προχωρώντας στην ανάλυση για τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της Μέγκαν Μαρκλ, ο ειδικός αναλυτής παρέθεσε τις εξής εκτιμήσεις:

«Πιστεύω πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε η Μέγκαν Μαρκλ και το άκουσα αυτό από πηγές προσκείμενες στην δούκισσα του Σάσεξ, ήταν πως αφελώς πίστευε ότι ο ρόλος της θα συνοδευόταν με άμεση δημοτικότητα. Πίστεψε πως ξεκινάς από ένα καλό μέρος και πως, ανεξάρτητα από ό,τι συμβαίνει, υπάρχει μια περίοδος του μέλιτος, που έρχεται μαζί με τον βασιλικό της γάμο, που σου επιτρέπει, ανά διαστήματα, να κάνεις και μερικά λάθη ή να κάνεις κάτι διαφορετικό. Νομίζω πως αυτό ήταν ένα από τα βασικά πράγματα και νομίζω πως, προς το τέλος, ένιωσε ότι δεν δόθηκε αυτό από τον Τύπο ή από μέλη της βασιλικής οικογένειας ή από τους βοηθούς της».

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Σκόμπι, η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν ο μόνος άνθρωπος που δεν ήταν προετοιμασμένος για τους «πόνους» που προκαλεί η ζωή στην βασιλική οικογένεια. Ο συγγραφέας εξήγησε πως, ενώ η πρώην ηθοποιός ήταν σαφώς «αφελής» για το τι θα συνεπαγόταν η νέα της εργασία ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, από την αντίθετη πλευρά, η βασιλική οικογένεια είχε επίσης «μη ρεαλιστικές προσδοκίες» για το πόσο εύκολα η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να προσαρμοστεί στην νέα της ζωή. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι είχαν κατά κάποιον τρόπο αυτό το επίπεδο προσδοκιών από αυτήν, που ήταν κάπως μη ρεαλιστικό και ίσως και η ίδια είχε κάποιες μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον ρόλο».
Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

Ακόμη και η βασιλική οικογένεια είχε «μη ρεαλιστικές προσδοκίες» από την Μέγκαν Μαρκλ

Από την άλλη, η άλλη αναλυτής της βασιλικής οικογένειας παρατήρησε πως, ενώ όλοι στην βασιλική οικογένεια έχουν μία «περίοδο μέλιτος», της Μέγκαν ήταν «απίστευτα σύντομη», κάτι που αντικατοπτρίζει όσα δήλωσε η Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ του ITV, που γυρίστηκε στην περιοδεία τους στην Νότια Αφρική.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε τον Οκτώβριο, η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι, μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, απλά «επιβίωναν» από την έντονη προσοχή των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα για τους αγώνες που θα αντιμετώπιζε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Επίσης, αναγνώρισε πως «πολύ αφελώς» δεν είχε καταλάβει το επίπεδο του ελέγχου το οποίο θα βίωνε με τον νέο της ρόλο στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν πίστεψα πως αυτό θα ήταν εύκολο, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν δίκαιο».

Και ενώ τα όνειρα της Μέγκαν Μαρκλ για μία ευχάριστη ζωή ως μέλος της βασιλικής οικογένειας «γκρεμίστηκαν», όπως και οι επιδιώξεις της βασιλικής οικογένειας να προσαρμοστεί η δούκισσα του Σάσεξ απόλυτα στον ρόλο της και να τηρήσει το πρωτόκολλο στο ακέραιο, κρατώντας παράλληλα και τον πρίγκιπα Χάρι στον στενό πυρήνα της οικογένειας, το ζευγάρι προχώρησε στην δραστική απόφαση να απομακρυνθεί οριστικά από τον ασφυκτικό αυτό κλοιό και τις υποχρεώσεις που τον συνοδεύουν, ζώντας της ζωή τους μακριά από το παλάτι, στον Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τους τίτλους, πως θα περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στον Καναδά και πως θα επιστρέψουν τα χρήματα των φορολογούμενων που ξοδεύτηκαν για την ανακαίνιση της κατοικίας τους στην Αγγλία, το Φρόγκμορ Κότατζ. Από την άλλη, το πριγκιπικό ζευγάρι δεν φαίνεται διατεθειμένο να αποκοπεί εντελώς από την βασιλική του ταυτότητα, διατηρώντας την ονομασία «SussexRoyal» στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ενώ φροντίζουν να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία πως, ανεξάρτητα από την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, είναι και θα παραμείνουν μέλη της.
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται ήδη εδώ και μέρες στον Καναδά μαζί με τον γιο της Άρτσι, περνώντας ξένοιαστες και χαλαρές στιγμές, με τις φίλες της να αποκαλύπτουν πως ένιωθε να συνθλίβεται μέσα στην βασιλική οικογένεια και πως ένιωθε ότι δεν θα ήταν καλή μητέρα για τον Άρτσι, με όλο αυτό το άγχος που βίωνε η ίδια. Την περασμένη Δευτέρα, μετά από μια συγκινητική ομιλία που έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι, λέγοντας πως δεν «είχε άλλη επιλογή» από το να αποχωρήσει από την ζωή του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, πέταξε για τον Καναδά, για να ξεκινήσει την νέα του ζωή, μαζί με την σύζυγο και τον γιο του.

mononews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα