Η Μέγκαν Μαρκλ «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης»

Η Μέγκαν Μαρκλ «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης»

Ο εγγονός της βασίλισσας θέλησε να επιταχύνει τις διαδικασίες παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα καθώς η Αμερικανίδα σύζυγός του δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί με την ζωή στο παλάτι - Την Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν

Την Τετάρτη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ καθώς και η απόφαση του λαμπερού ζευγαριού να μοιράζει τον χρόνο του στο μέλλον μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής.

Το παλάτι «πάγωσε», η βασίλισσα ένιωσε απογοήτευση, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ οργή και η είδηση έγινε και παραμένει πρωτοσέλιδο στον βρετανικό και διεθνή Τύπο ακόμα και με τον Ντόναλντ Τραμπ να σχολιάζει αρνητικά την απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Τι οδήγησε όμως το δημοφιλές ζευγάρι να προβεί βιαστικά στην σχετική ανακοίνωση, αν και η βασίλισσα είχε συμβουλεύσει τον εγγονό της να μην κάνει τίποτα, αν δεν μιλήσει πρώτα με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο; Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, που βρίσκονται κοντά στον Χάρι και την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό, ο πρίγκιπας θέλησε να επιταχύνει τις διαδικασίες της παραίτησης από τα ανώτερα κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, επειδή φοβήθηκε πως η «αναστατωμένη» σύζυγός του βρίσκεται «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης».

«Ο πρίγκιπας φοβήθηκε πως η Μέγκαν θα καταρρεύσει, αν παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστήριξαν οι ανώνυμες πηγές και πρόσθεσαν πως ο Χάρι πιστεύει ότι η ζωή στο παλάτι έφερε την Μέγκαν στα «όριά της». Μάλιστα, καθώς το ζευγάρι μαζί με τον οκτώ μηνών γιο του Άρτσι, πέρασε τις έξι εβδομάδες της άδειας από τα βασιλικά καθήκοντα σε πολυτελή έπαυλη στο νησί Βανκούβερ του Καναδά, η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια να περνά ένα μεγάλο μέρος από τον χρόνο της στη Βόρεια Αμερική.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν πως η Αμερικανίδα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι επέστρεψε στον Καναδά επειδή εκεί αισθάνεται καλύτερα ενώ ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει στη Βρετανία για να επιλύσει μαζί με τα εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα προβλήματα που ανέκυψαν, μετά την ξαφνική παραίτηση του ζευγαριού.

Η Μέγκαν δεν προσαρμόστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ανώνυμη πηγή δήλωσε την Κυριακή στην Sun πως: «Η ανακοίνωση (παραίτησης) έγινε βιαστικά και ένας λόγος γι' αυτό είναι πως ο Χάρι γνώριζε ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Η Μέγκαν δεν έχει προσαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός το γνωρίζει αυτό και επιθυμεί εκείνη να είναι ευτυχισμένη».

Ενδεικτικό του ό,τι η δούκισσα του Σάσεξ ήταν αποφασισμένη να μην παραμείνει στην Γηραιά Αλβιόνα είναι το γεγονός πως ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν μετά την Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο αλλά ο γιος τους Άρτσι παρέμεινε στην πολυτελή βίλα στο νησί Βανκούβερ με την νταντά του και την καλή φίλη της Μέγκαν, την στιλίστρια Τζέσικα Μολρόνεϊ, η οποία ζει μόνιμα στο Τορόντο.

Η πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits, ήδη, από τον περασμένο Οκτώβριο και μετά την επιστροφή του ζευγαριού από επίσημο ταξίδι στη Νότιο Αφρική, είχε εξομολογηθεί στο ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey» πως δυσκολεύεται με τον νέο της ρόλο ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε, αν είναι καλά, εκείνη τον ευχαρίστησε για την ερώτηση και πρόσθεσε πως μέχρι τότε κανείς δεν την είχε ρωτήσει, αν είναι καλά, υπονοώντας, προφανώς, την βασιλική οικογένεια.

Την Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν

Την Παρασκευή η βασίλισσα έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στους αξιωματούχους του παλατιού για να βρεθεί λύση για τον μελλοντικό ρόλο του Χάρι και της Μέγκαν και την Δευτέρα συγκάλεσε συνάντηση στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι ενώ η Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να λάβει μέρος στην κρίσιμη συνάντηση τηλεφωνικά.

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και πίσω από κλειστές πόρτες οι αξιωματούχοι προσπαθούν απελπισμένα να βρουν λύσεις που θα κρατήσουν την βασιλική οικογένεια ενωμένη και τον θεσμό της μοναρχίας αλώβητο. Βέβαια, το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως η παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν είναι η δεύτερη για την οικογένεια των Βρετανών γαλαζοαίματων, μόλις, μέσα σε λίγους μήνες. Τον Δεκέμβριο ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας, πρίγκιπας Άντριου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, μετά την «καταστροφική» συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC για την σχέση του με τον Αμερικανό παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πήρε θέση για το Megxit

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την πλευρά του, σύμφωνα με φίλο του που μίλησε στους Sunday Times, αισθάνεται «θλίψη» επειδή «έσπασε ο δεσμός» που τον συνέδεε με τον μικρότερο αδελφό του, αλλά δήλωσε πως: «Προστάτευα τον αδελφό μου όλη μας τη ζωή, δεν μπορώ να το κάνω άλλο». Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας δήλωσε πως ο ίδιος και ο Χάρι είναι πλέον «ξεχωριστές οντότητες» και εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον να είναι πάλι ενωμένοι.

Η δεύτερη εμφάνιση της βασίλισσας, μετά την παραίτηση των Σάσεξ

Σήμερα το πρωί η 93χρονη μονάρχης πήγε στην εκκλησία στο Σάντριγχαμ για την κυριακάτικη λειτουργία. Αρκετοί θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας περίμεναν την βασίλισσα έξω από την εκκλησία για να της εκφράσουν την συμπαράστασή τους, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Η «αειθαλής» βασίλισσα έδειχνε σοβαρή και προβληματισμένη αλλά ο εγγονός της Πίτερ Φίλιπς, γιος της πριγκίπισσας Άννας, που ήταν μαζί της στην εκκλησία, όταν ρωτήθηκε, δήλωσε πως η βασίλισσα «είναι εντάξει».

Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας μετά την ανακοίνωση της παραίτησης των Σάσεξ. Το Σάββατο η μακροβιότερη μονάρχης

στον κόσμο εμφανίστηκε σκυθρωπή πίσω από το τιμόνι ενός μαύρου Land Rover στα περίχωρα του Σάντριγχαμ.

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα