Sin Boy: Ο αιρετικός και πανέξυπνος ράπερ που παίζει τα media στα δάχτυλα!

Sin Boy: Ο αιρετικός και πανέξυπνος ράπερ που παίζει τα media στα δάχτυλα!

Το προφίλ ενός αιρετικού και πανέξυπνου ράπερ που παίζει τα media στα δάχτυλα

Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε ανάμεσα στο πλήθος, γίνονται ένα μαζί του και δεν θέλουν να προκαλούν. Δεν σου τραβάνε το «μάτι», δεν σου προκαλούν εντύπωση.

Ο Sin Boy σίγουρα δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων, που ή θα τον λατρέψεις ή θα τον μισήσεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα σου περάσει απαρατήρητος.

Αιρετικός, προκλητικός, έξυπνος, ετοιμόλογος εμφανίστηκε σαν κομήτης στην εγχώρια showbiz και έκανε τα θεμέλια της να τρέμουν.

Με ένα μόνο του τραγούδι, κατάφερε να γίνει το απόλυτο trend στη μουσική σκηνή. Το «Mama?» μέσα σε δυο μήνες κυκλοφορίας ξεπέρασε τα 34 εκατομμύρια views στο YouTube και έγινε ο ορισμός της λέξης «viral» προκαλώντας πονοκέφαλο στους ανταγωνιστές του ράπερ.

Και ενώ όλα έδειχναν ευνοϊκά και… στρωμένα με ροδοπέταλα για τον Sin Boy, κάτι προκάλεσε την οργή του. Έσβησε τα τραγούδια από τον επίσημο λογαριασμό του στο YouTube και ξεκίνησε έναν ιδιαίτερο «πόλεμο» μέσω του προφίλ του στο Instagram με τους… πάντες!

Ποιος είναι όμως ο 25χρονος που έχει κάνει άνω-κάτω την showbiz; Πότε εμφανίστηκε πρώτη φορά; Ποιος είναι το προφίλ του νεαρού που έχει κάνει τα 15χρονα να παραληρούν και να προχωράνε στο δρόμο τραγουδώντας με μια φωνή «200 στη στροφή και με ρωτάνε "μαμά;". Και στην τελική τι σημαίνει «Mama»;

Η αρχή

Αν πάμε λίγους μήνες πίσω, μόλις στον Μάιο του 2019, ένα τραγούδι εμφανίζεται στο YouTube  με τον τίτλο «Mama?”.

Το τραγούδι έφτασε τις 34 εκατομμύρια προβολές στο YouTube μέσα σε δύο μήνες και προκάλεσε φρενίτιδα.

Από όπου και να περνούσες, πιτσιρίκια κάθε ηλικίας τραγουδούσαν: «200 στη στροφή και με ρωτάνε "μαμά;" Όχι, δεν είναι μαμά. Να με βρουν οι μπάτσοι ψάχνουν ξανά, θα 'μαι στον Παναμά».

Οι μισοί λάτρεψαν το τραγούδι και οι άλλοι μισοί σιχάθηκαν να το ακούνε και φώναζαν στους δρόμους «φτάνει πιά! Όχι άλλο… κάρβουνο!».

Τι σημαίνει τελικά «Mama»

Εύκολα όποιος ακούει τον τίτλο, θα υποθέσει πως ο καλλιτέχνης αναφέρεται στην αγαπημένη του μητέρα, η αλήθεια είναι άλλη και κρύβεται στην αργκό διάλεκτο του πεζοδρομίου ανάμεσα στη μυρωδιά του καμένου λάστιχου από τα απότομα σηκωμένα χειρόφρενα σε κάποια στημένη κόντρα της παραλιακής.

Η φράση «είναι μαμά» αποδίδεται στα αυτοκίνητα ή μηχανάκια που δεν έχουν «πειραχτεί» από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να αποδώσουν περισσότερη ισχύ, δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στα εξαρτήματά τους και παραμένουν έτσι όπως ακριβώς βγήκαν από το εργοστάσιο.

Το επίμαχο αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρεται ο Sin Boy στο τραγούδι του όμως δεν είναι «μαμίσιο» καθώς μπορεί να παίρνει τις στροφές με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Όταν ο Sin Boy έγινε σκετς στους Αρβύλα

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι «Ράδιο Αρβύλα» δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Sin Boy και είχε προκαλέσει πανικό.

Η ομάδα της εκπομπής, με τον δικό της μοναδικό τρόπο γύρισε ξανά το βίντεο κλιπ του «Mama?» και αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι αυτή τη στιγμή, το συγκεκριμένο βίντεο έχει περισσότερα από 3.000.000  views.

Η εξομολόγηση για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το bullying και οι σκληρές αλήθειες

Η στιγμή που όλοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το «Αμαρτωλό Αγόρι» είχε φτάσει. ο ίδιος όμως δεν τους έκανε τη χάρη. Απέφευγε τις συνεντεύξεις και εξήγησε τον λόγο όταν έδωσε μια στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο πλατό του «The 2Night Show» στα μέσα Μαΐου.

Φορώντας μια κόκκινη μάσκα και μασώντας τσίχλα (την οποία έβγαλε και κόλλησε σε περίοπτη θέση του σκηνικού θυμίζοντας εποχές σχολείου, τότε που κολλούσαμε τις τσίχλες κάτω από το θρανίο για να μην μας κάνει παρατήρηση ο δάσκαλος) μπήκε στο πλατό και η αμηχανία του ήταν εμφανής.

Η άνεση που έχει ο Sin Boy πάνω στη σκηνή, είχε πάει περίπατο στο πλατό της εκπομπής και ένα έμπειρο μάτι μπορούσε να το διακρίνει.

«Είμαι αρρώστια, γι’ αυτό τη φοράω, μην σας κολλήσω» απάντησε ο τραγουδιστής λύνοντας την απορία του παρουσιαστή για τη μάσκα.

Τον λαιμό του Sin Boy κοσμεί ο Πίκατσου, ένα σχέδιο που ενδεχομένως να κρύβει μέσα του και την παιδικότητα του καλλιτέχνη. Ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο σχέδιο; Απλός. Του αρέσει.

Γεννημένος στην Ελλάδα με καταγωγή από το Μπεράτι της Αλβανίας, ο Sin Boy ή Αγκουστίν Γκέκας όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μίλησε για τους γονείς του και η φωνή του γέμισε τρυφερότητα αλλά και πόνο. «Ήρθαν στον εμφύλιο, έχω περάσει δύσκολα χρόνια, τώρα όμως βγάζω λεφτά και τρώνε και οι γονείς μου και εγώ και όλοι. Είμαστε καλά. Έχω περάσει εποχές να τρώω ψωμί με λάδι και αλάτι. Αλβανοί θα το καταλάβουν αυτό. Είμαι υπερήφανος που το έχω περάσει αυτό».

Ο Sin Boy, ξέρει πως έχει γίνει τάση, πως επηρεάζει και κάθε τι που κάνει ή λέει μόνο τυχαίο δεν είναι. «Ρατσισμό στο δημοτικό έχω βιώσει πάρα πολύ, δεν με ήθελαν τα μουν@κι@ επειδή ήμουν Αλβανός. Κάθε μέρα παλεύω να μην ισχύει αυτό και γι’ αυτό κάθε μέρα λέω ότι αγαπάω και τις δυο χώρες. Με ακούει η νεολαία και δεν θέλω η νεολαία να έχει τόσο κλειστό μυαλό. Δεν παίζει ρόλο από πού είσαι. Ένας άνθρωπος που είναι κακός είναι έτσι κι αλλιώς κακός άσχετα από το πού είναι» ανέφερε.

Ο παρουσιαστής δεν θα μπορούσε να μην τον ρωτήσει και για την τεράστια επιτυχία του «Mama?» καθώς μέχρι και τη στιγμή που ο Sin Boy βρέθηκε στην εκπομπή, οι προβολές του τραγουδιού του είχαν αγγίξει τις 15.000.000.

Η απάντηση που έδωσε σκληρά ειλικρινής. «Δεν μπορώ να ακούσω ξανά το Mama, όταν το τραγουδάω σε συναυλία είναι και ο κόσμος από κάτω και γουστάρω, όταν το τραγουδάω μόνος μου είναι μ@λ@κί@! Κάνω μουσική για τον κόσμο, όχι για μένα» είπε και πρόσθεσε: «Όσο καλύτερα πάει, τόσο περισσότερα λεφτά βγάζω. Μόνο γι’ αυτό το κάνω. Το όνειρο μου είναι να βγάλω λεφτά και όχι να γίνω διάσημος. Γι’ αυτό δεν δίνω συνεντεύξεις. Βαριέμαι».

Και η στιγμή που ο Sin Boy έγινε διάσημος, έβγαλε λεφτά, έγινε τάση στο YouTube, έγινε challenge στα social  media έφτασε.

Τότε όμως κάτι έγινε και ο Sin Boy φάνηκε πως τα απαρνήθηκε όλα και άρχισε να ανοίγει μέτωπα και να προκαλεί ξανά. Αυτή τη φορά όμως όχι με τα τραγούδια του.

«Desole» για τις αναρτήσεις του

Με έναν καταιγισμό αναρτήσεων, μέσω του Instagram του, o Sin Boy  τα έβαλε με όλους.

Μηνύματα για την πολιτική σκηνή, τους Ιλουμινάτι, τον Παντελή Παντελίδη, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Michael Jackson, την πυρκαγιά στο Μάτι και τη δισκογραφική του εταιρεία  ήταν μόνο μερικά από όσα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Ο ράπερ προχώρησε και σε καταγγελίες μέσω αυτών των μηνυμάτων. Μάλιστα δυο από αυτές αφορούσαν τα Mad Music Awards αλλά και τον Ant1.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, οι υπεύθυνοι των Mad Music Awards του ζήτησαν να εμφανιστεί στη σκηνή της διοργάνωσης ώστε να ερμηνεύσει την επιτυχία του και ως αντάλλαγμα θα του έδιναν βραβείο. Ο ίδιος δεν το δέχτηκε και ζήτησε χρήματα τα οποία μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις πήρε, κάτι που, όπως ανέφερε ο Sin Boy, ήταν η πρώτη φορά που συνέβη στην ιστορία των συγκεκριμένων βραβείων. Επειδή όμως του έδωσαν λιγότερα από αυτά που είχε ζητήσει, έκανε και τη «μισή δουλειά» γι’ αυτό και δεν έπιασε το μικρόφωνο τη βραδιά εκείνη. Εξάλλου, το παραδέχτηκε στη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως μόνο τα λεφτά τον ενδιαφέρουν.

Σε ότι αφορά τον Ant1 o Sin Boy «χρέωσε» πως του έκοψαν συγκεκριμένο κομμάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχή μέχρι και στην πολιτική σκηνή. «Κατάλαβες ποιο σημείο λέω, αυτό που μόνο π..π…ς δεν μου πήρες για να το κόψεις από το μοντάζ» έγραφε σε μια από τις αναρτήσεις του ενώ ενημέρωνε τους followers του πως θα αλλάξει το όνομα του σε Lil Jesus.

Και εδώ όμως έγινε το ίδιο. Οι μισοί του είπαν «μπράβο» και οι άλλοι μισοί τον έβριζαν κατηγορώντας τον πως όλα τα κάνει για να κερδίσει οπαδούς.

Και κέρδισε. Ακόμα και άτομα που δεν ακούν τη μουσική του, μπαίνουν πλέον καθημερινά στο προφίλ του στο Instagram για να δουν την επόμενη «αποκάλυψη» του.

Για να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους τρολάρισμα, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του σκορπίζοντας στεναχώρια στους νεαρούς θαυμαστές του ενώ δεν δίστασε να διαγράψει όλα τα τραγούδια που είχε στο κανάλι του στο YouTube.

Στη συνέχεια «ανέβασε» ένα τραγούδι με τον τίτλο «Desole» που σημαίνει συγγνώμη στη γαλλική γλώσσα και το οποίο έχει έντονο πολιτικό περιεχόμενο και το συνοδεύει μία φωτογραφία από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι τραγουδιστής. Και οι τραγουδιστές μιλάνε με τους στίχους.

Η πτώση ενός φαινομένου ή η άνοδος ενός «εκμεταλλευτή»;

Το προφίλ του Sin Boy δείχνει πως είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δημοσιότητα που κέρδισε μέσα σε λίγους μήνες και να την εξαργυρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Γνωρίζει πολύ καλά αυτό που οι περισσότεροι λένε ως αστείο, πως τα media ή θα σε ανεβάσουν στα ουράνια ή θα σε ρίξουν στα Τάρταρα και θα ρίξουν και λίγο χώμα από πάνω για να είναι σίγουρο πως δεν θα ξαναδείς φως. Τι ισχύει όμως για το Αμαρτωλό Αγόρι; Πρόκειται για την άνοδο και τη πτώση ενός φαινομένου ή είναι απλά άλλος ένας «εκμεταλλευτής» που προσπαθεί να κάνει τα 5 λεπτά δημοσιότητας που του αντιστοιχούν λίγο περισσότερα;

Ότι και να ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κάνει τίποτα για τη ψυχή της… mamas του!

 

Πηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα