Γιώργος Νταλάρας για Σάκη Ρουβά: Το περιεχόμενο των τραγουδιών του ήταν κοντά, σχεδόν στο τίποτα

Γιώργος Νταλάρας για Σάκη Ρουβά: Το περιεχόμενο των τραγουδιών του ήταν κοντά, σχεδόν στο τίποτα

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τον Μάνο Ελευθερίου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά άφησε και μεγάλα «καρφιά» για τα τραγούδια του Σάκη Ρουβά.
 
Μιλώντας για τις συναυλίες που πραγματοποιεί φέτος, οι οποίες είναι αφιερωμένες στο έργο του Μάνου Ελευθερίου, ο Γιώργος Νταλάρας είπε: "Ήταν πολύ συγκινητικές όλες αυτές οι συναυλίες. Ο κόσμος έδειχνε βαθιά συνειδητοποιημένος για το τι ήρθε να ακούσει. Ο Μάνος Ελευθερίου είχε μια εικόνα ώριμου ανθρώπου. Έχω την αίσθηση ότι τελειώνουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο στη ζωή μας με την ολοκλήρωση των συναυλιών. Ένας κύκλος που κλείνει."
 
Ο γνωστός ερμηνευτής μίλησε και για τον πρόσφατο χαμό του συναδέλφου και φίλου του. Δήλωσε πως θα του μείνει αξέχαστη η στιγμή που γνώρισε τον Μαχαιρίτσα, περιγράφοντάς την: "Ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις, φεύγει εντελώς απροσδόκητα ο Λαυρέντης. Ήρθε αυτός ο θάνατος και μας διέλυσε. Θα μου μείνει αξέχαστο το γεγονός ότι ανοίγω την πόρτα και ακούω αυτά που ακούω! Γεια σας, μου λέει, είμαι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και έχω φέρει να ακούσετε κάποια τραγούδια. Του λέω, πριν συνεχίσουμε, ο μαέστρος ο Μαχαιρίτσας τι σου είναι; Πατέρας μου, μου λέει! Και του λέω μπες μέσα!"
 
Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε, επίσης, στα πιο ελαφριά είδη τραγουδιών, δίνοντας ως παράδειγμα τον Σάκη Ρουβά, χωρίς όμως να μιλήσει επικριτικά για εκείνον: "Άλλαξε πολύ το τραγούδι. Σημασία έχει να κρατήσουμε την αξία της γλώσσας. Το παιδί θα γελάσει με αυτά που ακούει, θα σπάσει πλάκα, αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι. Για παράδειγμα, όταν μεγάλωνε η κόρη μου ακουγόταν μία φωνή. Ήταν η εποχή που ο Ρουβάς ήταν παντού. Το περιεχόμενο των τραγουδιών ήταν κοντά, σχεδόν στο τίποτα και ενδεχομένως να παραμείνει. Ας πούμε ότι ο Ρουβάς είναι από τις καλές περιπτώσεις, γιατί είναι ένα ευγενικό και ωραίο πλάσμα, έκανε μια καταπληκτική οικογένεια. Μιλάμε, όμως, για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Και όταν, λοιπόν, έλεγα στην κόρη μου ότι αυτά ακούγονται σήμερα, εκείνη διάλεγε τον Χατζιδάκι."
 
Πληροφορίες: ogdoo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα