Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Και τι ζητάω - Το τελευταίο αντίο, τι ζητά η οικογένεια και τα συγκλονιστικά "αντίο"

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Και τι ζητάω - Το τελευταίο αντίο, τι ζητά η οικογένεια και  τα συγκλονιστικά "αντίο"

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 11/9/19 στις 15:30 Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του αγαπημένου τραγουδοποιού με μήνυμά της στο Facebook.

Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Σημειώνεται πως το «Μαζί για το Παιδί» εξέφρασε νωρίτερα τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος πέθανε από ανακοπή.

Επίσης, ενημέρωσε για την ακύρωση της συναυλίας Πορτοκάλογλου - Μαχαιρίτσα, που θα πραγματοποιούνταν αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, καθώς και για τον τρόπο εξαγύρωσης ή δωρεάς των εισιτηρίων στην Ένωση.

 

 

 

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Όσα έλεγε σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις

Σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» είχε μιλήσει για τους Τερμίτες και την κόντρα που είχαν με τους Φατμέ, τη διάλυση του συγκροτήματος, αλλά και τις δυσκολίες στην αρχή της σόλο καριέρας του.

«Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου ξεκινήσαμε μαζί. Ξεκινήσαμε μαζί τα συγκροτήματα. Ήμασταν της ίδιας γενιάς, της ίδιας εποχής. Αυτός με τους Φατμέ, εγώ με τους Τερμίτες. Ήμασταν σε μια αιώνια κόντρα. Ωραίο ήταν αυτό. Είχε τον χαβαλέ του. Συμπτωματικά γίνονταν πράγματα μαζί.

Δηλαδή όταν εμείς παίξαμε με τον Νταλάρα, αυτοί έπαιξαν με την Αλέξίου. Αυτό ήταν ένα πράγμα που τότε – μην κοιτάς τώρα που θεωρείται συνηθισμένο –  ήταν ιδιαίτερο. Φάγαμε χώμα για αυτή την ιστορία τότε. Έπεσαν οι ροκάδες όλοι να μας κατασπαράξουν. Μας απέβαλαν από την κοινότητα. Οι Τερμίτες διαλύθηκαν γιατί δεν είχαμε να φάμε.

Δεν είχαμε ρεπερτόριο για τον πολύ κόσμο. Ήταν δύσκολοι οι στίχοι, δύστροπες μουσικές. Το θέμα ήταν ότι εγώ ήμουν δικτάτορας στην τέχνη και στον τρόπο που χειριζόμασταν τα πράγματα. Ήθελα να γίνεται το δικό μου, να περνάνε τα τραγούδια που ήθελα εγώ. Ήθελα να έχω μια αισθητική συγκεκριμένη για το συγκρότημα.

Ήμασταν πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, δεν λειτουργούσε δημοκρατικά. Σκέψου ότι έκανα τα τραγούδια και έβαζα «μουσική – Τερμίτες», δεν έβαζα Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Στα 10 τραγούδια τα 7 ήταν δικά μου, αλλά έλεγα «Μουσική – Τερμίτες» γιατί δικαίως έρχονταν οι άλλοι και έλεγαν κάτσε εμείς δεν θα βάλουμε κανένα τραγούδι; Και πως θα γίνει η μοιρασιά μετά στην ΑΕΠΙ.»

«Οι Τερμίτες ως όνομα ήταν ένας φόρος τιμής στους Beatles. Όταν διαλυθήκαμε για κανά δυο χρόνια πέρασα πολύ δύσκολα.Έκανα έναν δίσκο «Ο μαγαπάς και η σαγαπώ», ο οποίος ήταν καλός, αλλά δεν έκανε τίποτα και ξαφνικά μου προκύπτει το «Διδυμότειχο Μπλουζ». Και λέω θα το τραγουδήσω με τον Παπακωνσταντίνου σκεφτόμουν. Ήθελα να κάνω ένα ζεϊμπεκικο ροκ να το πούμε με τον Παπακωνσταντίνου.

Και ο θρυλικός Μάκης Μάτσας – σαν παιδί δούλευα στο τμήμα πωλήσεων στην εταιρεία και στην σόλο καριέρα πήγα στον Μάτσα – μου λέει: «δεν το λέμε στον Νταλάρα που το υποστηρίζει κιόλας;. Ο Βασίλης τώρα που θα τον βρεις και θα το παίζει στις συναυλίες του; Είναι και περίεργος…». Λέω: «Πάλι τον Νταλάρα;». «Ναι γιατί είχες πρόβλημα την προηγούμενη φορά;». Είχαμε κάνει τη «Σκόνη» με τους Τερμίτες. Ε και έγινε αυτό το τραγούδι το οποίο ήταν καταιγιστικό.»

«Ο Αντώνης Βαρδής ήταν πολύ ευγενικός άνθρωπος και του είχα πει την εποχή που δεν είχα δουλειά να πάω να παίξουμε μαζί. Δεν ήξερα τι να κάνω. Με συντηρούσε η γυναίκα μου που ήταν αγιογράφος. Για δυο χρόνια. Δεν έβρισκα, ήταν δύσκολο να παίξουμε. Και μου είπε: «Είναι πολύ καλά πράγματα αυτά που κάνεις για τα μαγαζιά που παίζω εγώ». Ήταν τόσο γλυκός άνθρωπος ο Αντώνης. Και έτσι έγινε.», είχε πει 

 

 

 

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η ανάρτηση που έκανε, λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μια εμβληματική φιγούρα της μουσικής, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών.

Ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αχιλλοπούλειο του Βόλου τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν έγιναν γνωστές ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ωστόσο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Συγκεκριμένα, αναδημοσίευσε στα stories του την αφίσα της μεγάλης συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο (Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου) μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Ηρώδειο.

Μητσιάς: Ο πιο ταλαντούχος αυτής της γενιάς

Ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς σημειώνει πως «νομίζω πως ήταν ο πιο ταλαντούχος αυτής της γενιάς ο Λαυρέντης. Σημαντικός δημιουργός, καταπληκτικός άνθρωπος, σπουδαίος. Ήταν ο καλύτερος της γενιάς αυτής. Της τελευταίας φουρνιάς των Ελλήνων δημιουργών. Ήταν φίλος μου, λυπάμαι που δεν συνεργάστηκα μαζί του, το ήθελα κι εγώ κι εκείνος. Να έχει καλό ταξίδι. Καλό παράδεισο. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος και πολύ καλό παιδί. Με σόκαρε η είδηση. Τρελάθηκα, έμεινα άναυδος. Λυπάμαι πολύ».

Πολυκανδριώτης: Είμαι συγκλονισμένος

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Θανάσης Πολυκανδριώτης αναφέρει «είμαι συγκλονισμένος από το πρωί που το έμαθα. Ο Λαυρέντης ήταν αγαπημένος φίλος. Είναι λυπηρό ότι στα 63 μπορούμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, γιατί η ζωή έχει μεγαλώσει το όριό της.

Και ιδιαίτερα σ’ εμάς, τους ανθρώπους της τέχνης που λέει η λαϊκή ρήση ότι δεν πεθαίνουν ποτέ… ναι, δεν θα πεθάνουν ποτέ τα τραγούδια του Λαυρέντη. Ο Λαυρέντης δεν θα πεθάνει ποτέ γιατί θα τον έχουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας. Ο κόσμος βέβαια περισσότερο κι εμείς ιδιαίτερα που τον αγαπάμε γιατί μας προσέφερε πάρα πολλά. Ιδιαίτερα εμένα μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση η απλότητά του, το ταλέντο του το μεγάλο. Ήταν πολύ αγχώδης. Και δυστυχώς το άγχος σκοτώνει. Ας μείνουμε με την αίσθηση των τραγουδιών του και να του ευχηθούμε καλό ταξίδι, όπως πρέπει και όπως όλοι θα πάμε…»

Συγκλονισμένη η Ελευθερία Αρβανιτάκη αποχαιρέτισε τον φίλο της

 

Η Ελένη Ράντου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο φίλος της έφυγε για πάντα. «Λαυρέντη μου αυτή η είδηση δεν παλεύεται. Απλά δε γίνεται! Αρνούμαι. Άντε τώρα ξύπνα.

Φτάνει».

Ο Διονύσης Τσακνής, μουσικός συνταξιδιώτης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από τα χρόνια της νιότης τους τίμησε τον φίλο του βάζοντας μια φωτογραφία από τα παλιά όταν ήταν μαζί στην σκηνή. 

 

Με ένα τραγούδι που είχε πει πρώτος ο Λαυρέντης τον αποχαιρέτισε η Λίνα Νικολακοπούλου 

Μια μαύρη εικόνα ανέβασε ο Γιώργος Νταλάρας στο Instagram

«Τι να πω; Αποδεκατιζόμαστε»

Αρκετοί ήταν και αυτοί που μίλησαν στο newsit.gr για τον αγαπημένο τους φίλο που χάθηκε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που πέθανε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα της χώρας, δημιουργώντας αξέχαστες επιτυχίες. Μιλώντας μερικοί από αυτούς στο newsit.gr αποχαιρετούν τον αγαπημένο τραγουδοποιό, και κάνουν λόγο για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Λάκης Παπαδόπουλος: Μου ήρθε στο κεφάλι

Σοκαρισμένος και ο Λάκης Παπαδόπουλος δήλωσε πως «Είναι άδικο. Ένας σημαντικός στοιχείο, ένας φίλος καλλιτέχνης. Καταπληκτικός τραγουδιστής, καταπληκτικός συνθέτης, καλός άνθρωπος. Φεύγει νέος, 62 ετών. Τι να πω; Μου ήρθε στο κεφάλι… Τι να πω, τι να πω; Μαζί έχουμε τραγουδήσει, έχουμε κάνει τραγούδια. Τι να πω; Αποδεκατιζόμαστε.»

Σταρόβας για Μαχαιρίτσα: Η καρδούλα σου, που έβαζες σε κάθε σου νότα, σε πρόδωσε

Συγκονίζει το μήνυμα του Δημήτρη Σταρόβα για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που  έφυγε σε ηλικία 63 ετών από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, την οικογένειά του αλλά και τους στενούς του συνεργάτες και φίλους.

Ο Δημήτρης Σταρόβας που ήταν φίλος με του  τον αποχαιρέτησε με ένα συγκλονιστικό κείμενο στο Instagram.

«Αγαπημένε μου φίλε... η καρδούλα σου, που έβαζες σε κάθε σου νότα.. σε κάθε σου τραγούδι.. σε κάθε σου στιγμή, τελικά σε πρόδωσε... Θα σε αγαπώ και θα σε εκτιμώ πάντα.. Καλό σου ταξίδι ...».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Αγαπημένε μου φίλε...η καρδούλα σου, που έβαζες σε κάθε σου νότα..σε κάθε σου τραγούδι..σε κάθε σου στιγμή, τελικά σε πρόδωσε... Θα σε αγαπώ και θα σε εκτιμώ πάντα.. Καλό σου ταξίδι...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Starovas (@dstarovas_official) στις9 Σεπ, 2019 στις 1:44 πμ PDT

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τεράστιο σοκ!....τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος...η συγκίνησή μου είναι μεγάλη...είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου....από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί....θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου.... @lavrentis_machairitsas #lavrentismaxairitsas #kalotaxidi #mymemories

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftheria Arvanitaki (@eleftheriaarvanitaki) στις9 Σεπ, 2019 στις 3:06 πμ PDT

 

 

 

 

Νίκος Πορτοκάλογλου: Ψέματα - Ραγίζει καρδιές το αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο  Νίκος Πορτοκάλογλου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δεν είναι απλά φίλοι…είναι οικογένεια. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τον ξαφνικό χαμό του κολλητού του φίλου… Χρόνια μαζί. Σε λύπες χαρές, επιτυχίες, δυσκολίες. Φίλοι κα συνεργάτες από τα χρόνια της νιότης. Μέχρι τώρα. Μέχρι πριν δυο μέρες που έκαναν την συναυλία στο Βόλο.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι συγκλονισμένος από το χαμό του δικού του Λαυρέντη και θέλησε χρόνο για να το δεχθεί και να τον αποχαιρετήσει… Και το έκανε με τους δικούς του στίχους από το τραγούδι που έγραψε πριν πολλά χρόνια

Ψέματα, ψέματα, πες μου πως ειναι ψέμα,

ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο

Ψέματα, ψέματα, πες μου πως ειναι ψέμα,

ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα…

έγραψε κάτω από την φωτογραφία τους… λέγοντας τα πάντα!

Γιάννης Ζουγανέλης για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Ήμασταν αδερφικοί φίλοι…

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στον αέρα του Alpha, μη μπορώντας να πιστέψει πως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα εμφανιζόταν σήμερα στην εκπομπή «Alpha παντού».

«Ο Λαυρέντης ήταν φίλος, η απώλεια που νιώθω είναι ουσιαστική, δεν μπορώ πραγματικά να ισορροπήσω με όλη αυτή τη λογική. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που συμβαίνει, ήμασταν αδερφικοί φίλοι…» είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης και συνέχισε:

«Μια παρέα που η ισορροπία της βασιζόταν στο πώς να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή, συνυπήρξαμε, περνούσαμε όμορφα, είχαμε αντιλήψεις, απόψεις για την ζωή, για την ιδεολογία. Μας συνδέουν πολλά πράγματα και δεν θα μας χωρίσει τίποτα...

Ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, ένας ιδιαίτερος τύπος, αγαπούσε πολύ τις παρέες, τους ανθρώπους…», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Σοβαρή καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ

Στο μεταξύ, μια σοβαρή καταγγελία έκανε η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της σήμερα, μετά τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα .

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έκανε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας. Πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο ανοιχτό θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Παραμένουν ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Μαγνησίας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Και χθες βράδυ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού Βόλου.

Το τραγούδι του Μαχαιρίτσα που προορίζονταν για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το απέρριψε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα