Η γέννηση του μωρού της Μέγκαν Μαρκλ φέρνει ταραχή στη βασιλική οικογένεια

Η γέννηση του μωρού της Μέγκαν Μαρκλ φέρνει ταραχή στη βασιλική οικογένεια

Ο ερχομός της Μέγκαν στη βρετανική βασιλική οικογένεια χαιρετίστηκε ως ένας αέρας δροσιάς που φύσηξε στον οίκο των Ουίνδσορ. Όμως η σύζυγος του Χάρι ετοιμάζεται να δοκιμάσει τα όρια της επιθυμίας για αλλαγή στον θεσμό της μοναρχίας με την επικείμενη γέννηση του πρώτου τους παιδιού.

Με το μοντέρνο, καλιφορνέζικο, φεμινιστικό και οικολογικό της στιλ, η 37χρονη Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός σίγουρα ανανέωσε λίγο τις συνήθειες του οίκου των Ουίνδοσρ μετά τον παραμυθένιο γάμο της με τον Χάρι, τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ, στις 19 Μαΐου 2018.

Ωστόσο, η χρονιά που πέρασε έδειξε επίσης μέχρι ποιου σημείου μπορεί να είναι δύσκολο για τη δούκισσα του Σάσεξ οι επιθυμίες της να συμπίπτουν με τα συμφέροντα της βασιλικής οικογένειας, η οποία θέλει να αποτελεί σύμβολο σταθερότητας και ηθικής.

Και η επικείμενη γέννηση του μωρού, που θα λάβει την έβδομη θέση στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, κινδυνεύει να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση.

Η Μέγκαν προκάλεσε ήδη θύελλα επικρίσεων μετά την πολυδάπανη γιορτή "baby shower" που οργανώθηκε για τη μέλλουσα μαμά και τις φίλες της στη Νέα Υόρκη, απ΄όπου επέστρεψε στη Βρετανία με ιδιωτικό τζετ. Το κόστος του ταξιδιού ανήλθε στις 300.000 στερλίνες (350.000 ευρώ), σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

"Ο υπ΄αριθμόν ένα κανόνας είναι να μην επιδεικνύει τα πλούτη της κάτω από τη μύτη των Βρετανών", σχολίασε τότε ο δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν.

"Η Δούκισσα της Υπερβολής"

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πλήρωσαν τον λογαριασμό για να γράψουν αδέξια λίγο μετά στο Twitter ότι λυπούνται που "το 73% των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών συνεχίζουν να μην έχουν τα μέσα να θρέψουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών".

Αντιδράσεις ξέσπασαν αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Ίσως να ζητήσετε από τη 'Δούκισσα της Υπερβολής' (λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη "Excess" που η αντιστροφή των συλλαβών της παραπέμπει στον τίτλο της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσεξ) να πληρώνει ένα μέρος του επιδόματος γκαρνταρόμπας" αντέδρασε σε μήνυμά του στο Twitter o χρήστης με όνομα "OK".

Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας χρειάστηκε επίσης να ξεσπάσει εκδίδοντας μια σπάνια διάψευση μετά το δημοσίευμα του περιοδικού Vanity Fair ότι η Μέγκαν θέλει να προσφέρει στο παιδί της μια εκπαίδευση με βάση την αρχή της ουδετερότητας του φύλου.

Σε αυτά προστίθενται οι άστατες σχέσεις με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄η οποία φέρεται να μην εκτίμησε διόλου το γεγονός ότι η Μέγκαν ζήτησε να της δανείσει μια τιάρα από τη βασιλική συλλογή για τον γάμο της. "Θα έχετε την τιάρα που εγώ θα της δώσω", δήλωσε η βασίλισσα στον Χάρι, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Ελισάβετ πρέπει να ενημέρωσε προσωπικά τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, αδελφό του Χάρι, για την απόφασή της να απαγορεύσει στη Μέγκαν να φορά κοσμήματα της περίφημης βασιλικής συλλογής, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Πολλώ δε μάλλον που τα δύο ζευγάρια μεταξύ τους. η Μέγκαν και η πιο παραδοσιακή Κέιτ, η συννυφάδα της, έχουν ήδη δύσκολες σχέσεις, σύμφωνα με τον Τύπο που ειδικεύεται στη βασιλική οικογένεια.

Αντίθετα με την Κέιτ, η Μέγκαν φέρεται να έχει επιλέξει να μην γεννήσει στην εκλεκτική ιδιωτική μαιευτική πτέρυγα "Lindo" του νοσοκομείου St Mary του Λονδίνου προτιμώντας ένα "πιο οικείο" μέρος, γράφει η Sun. "Θέλει απλά έναν κανονικό και φυσιολογικό τοκετό, με το μωρό της, χωρίς να είναι προσεγμένη από την κορυφή έως τα νύχια για τις φωτογραφίες" βγαίνοντας από το νοσοκομείο, δήλωσε πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Η Μέγκαν και ο Χάρι θα μεγαλώσουν το παιδί τους στο Frogmore Cottage, εντός του κτήματος του πύργου του Ουίνδσορ, 30 χλμ. δυτικά του Λονδίνου. Η διώροφη αγροικία του 19ου αιώνα ανακαινίστηκε και το ύψος των εργασιών ανήλθε σε 3 εκατομμύρια στερλίνες (3,5 εκατομ. ευρώ).

Για τη διακόσμηση του δωματίου του παιδιού, η Μέγκαν θέλησε να χρησιμοποιηθούν χρώματα vegan με λάδι ευκαλύπτου, γράφει η Daily Mail.

Η δούκισσα, που υποστηρίζει εδώ και καιρό τις ολιστικές θεραπείες σώματος και προσώπου, πρόσφατα επισκέφθηκε ένα πολύ ακριβό κατάστημα που προσφέρει περιποίηση με ομοιοπαθητικά παρασκευάσματα για τις νέες μαμάδες, γράφει η ταμπλόιντ.

Η Μέγκαν φέρεται επίσης να έχει πείσει τον Χάρι να τρώει λιγότερο κρέας ακολουθώντας τη δική της χορτοφαγική διατροφή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Επιλογές που δείχνουν να προδίδουν την επιρροή της μητέρας της, Ντόρια Ράγκλαντ, που περιγράφεται ως μια αντικομφορμιστική δασκάλα της γιόγκα.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα