Ο ηθοποιός Αριστοτέλης Αποσκίτης πέθανε στην αγκαλιά του σκύλου του

Ο ηθοποιός Αριστοτέλης Αποσκίτης πέθανε στην αγκαλιά του σκύλου του

O ηθοποιός Αριστοτέλης Αποσκίτης «έφυγε» ξαφνικά στα 63 του, με τον πιστό φίλο του Ακμπάρ να στέκει δίπλα του και να τον θρηνεί

Κρατώντας αγκαλιά τον αγαπημένο του σκύλο Ακμπάρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών ο ηθοποιός Αριστοτέλης Αποσκίτης. Οι φίλοι του τον βρήκαν λίγες ώρες μετά τον θάνατό του πάνω στο κρεβάτι και τον τετράποδο φίλο του να στέκεται δίπλα του και να θρηνεί. 

H είδηση του ξαφνικού θανάτου του καλλιτέχνη με το αριστοκρατικό physique, που μαθήτευσε δίπλα στον Κάρολο Κουν και είχε στο βιογραφικό του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους, προκάλεσε θλίψη στους καλλιτεχνικούς κύκλους και όχι μόνο.

«Εχουμε πάθει σοκ, δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Η οικογένειά του είμαστε οι δύο αδερφές του, εγώ (σ.σ.: η Ρενέ) και η αδερφή μου η Σέλμα, και επίσης η ανιψιά του η Ηλέκτρα. Ηταν υγιέστατος, πήγαινε κάθε μέρα έξι ώρες βόλτα με τον σκύλο, τον Ακμπάρ, από τον Λυκαβηττό μέχρι του Φιλοπάππου» λέει με δάκρυα στα μάτια η πολυαγαπημένη του αδερφή, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον απρόσμενο χαμό του δικού της ανθρώπου. 

Στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε μαζί της προσπάθησε να βρει τη δύναμη να μιλήσει. «Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Δεν ξύπνησε από τον ύπνο χθες το απόγευμα. Τον βρήκανε οι κολλητοί του που είχαν ραντεβού, στο οποίο δεν εμφανίστηκε» μας λέει. Για τον σπουδαίο ηθοποιό ο τετράποδος φίλος του Ακμπάρ ήταν τα πάντα.

Προφητικά υπήρξαν τα λόγια του στην τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγους μήνες στο andro.gr. «Βασικά ανησυχώ τι θα γίνει ο Ακμπάρ εάν πεθάνω, γιατί το αντίθετο ούτε να το σκέπτομαι... Δυστυχώς τα σκυλιά ζουν λιγότερο από ό,τι εμείς, έχω χάσει πολλά ως τώρα και η ώρα του αποχωρισμού είναι πάντα η χειρότερη στιγμή... Δεν θέλω καθόλου να το σκέπτομαι, είναι ακόμα βέβαια πολύ μικρός και αυτή η ράτσα ζει πολλά χρόνια» είχε πει χαρακτηριστικά! 

Ο Αριστοτέλης Αποσκίτης είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές σειρές «Η συμφωνία της σιωπής», «Οι μεν και οι δεν», «Φρούτα εποχής» και «Ακροβατώντας», ενώ στο θέατρο έπαιξε σε σπουδαίες παραστάσεις του Εθνικού, όπου ξεχώρισε για το ερμηνευτικό ταλέντο του. 

Μεταξύ των ηθοποιών με τους οποίους διατηρούσε στενή σχέση ήταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι ζήλευε καλοπροαίρετα τον αγαπημένο φίλο της και συνάδελφο επειδή ταξίδευε πάρα πολύ συχνά και έγραφε άρθρα από τα ταξίδια του. Σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι ο Αριστοτέλης Αποσκίτης ήταν στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου στο έργο «Καλιγούλας», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα